MÜJDECİ ÇOKTİN'DEN BİR MÜJDE DAHA

Hayırsever Çoktin ailesi tarafından Doğubayazıt ilçesine yaptırılan Ömer Çoktin Fen Lisesi'nde ders zili çaldı.

MÜJDECİ ÇOKTİN'DEN BİR MÜJDE DAHA
Editör: Söyler Haber
26 Kasım 2022 - 13:47 - Güncelleme: 23 Ocak 2023 - 13:23



 
MÜJDECİ ÇOKTİN’DEN BİR MÜJDE DAHA

Hayırsever Çoktin ailesi tarafından Doğubayazıt ilçesine yaptırılan Ömer Çoktin Fen Lisesi'nde ders zili çaldı.

Doğubayazıt’da hayırsever Çoktin ailesi tarafından yaptırılan Ömer Çoktin Fen Lisesi açıldı.

BC Grup Çoktin kardeşler; Doğubayazıt’da Ömer Çoktin Fen Lisesi, Hasan Çoktin Cumhuriyet İlkokulu, İbrahim Ağa İlkokulu’nun yanısıra Sporda, BAL Liginde BC Grup Doğubayazıt Spor Kulübü başkanlığı, 3. Ligde BC Grup 1907 Ağrı Spor, Amatörde BC Grup Diyadin Spor, Ağrı ASKF Federasyonuna sponsorluğu yapmaktadır.

Doğubayazıt ilçesinin yeşillenmesi için 5 bine yakın çınar ağacı dikimi yapılmış ve BC Grup tarafından her gün ağaçların sulaması için işçi ve araç kiralaması yapılmıştır.  

BC Grup Çoktin kardeşlerden, Barış, Baran ve Bışar Çoktin, kardeşler Doğubayazıt’da 2010’da Hasan Çoktin Cumhuriyet İlkokulu, 2013’de İbrahim Ağa İlkokulu 2022 yılında, babaları Ömer Çoktin adına Doğubayazıt’da Ömer Çoktin Fen Lisesini eğitim hayatına kazandırarak Doğubayazıt’da eğitiminde önemli bir boşluğu da gidermiş oldular.
Ömer Çoktin Fen Lisesi 8 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. İnşaat 8 ay sürede yapıldı. 5 katlı binada 20 derslik, 3 laboratuvar ve 2 bilişim atölyesi bulunuyor. 600’den fazla öğrenci kapasitesine sahip olan lisenin ayrıca 200 kişi kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.


Program, Doğubayazıt Halk Eğitim ve Hasan Çoktin Ortaokul öğrencilerinin yaptıkları halk oyunları gösterisi ile açılış töreni başladı.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Çoktin ailesinin ilçede başka okullar da yaptırdığını ve okulun mimarisinin çok iyi olduğunu, ilçenin zorlu bir coğrafyada bulunduğunu ve yapılan yatırımlarla eski parlak günlerine dönmeye başlamıştır. Gerçekten çok yüksek standartlarda inşa edilen, sportif ve sosyal imkanlar sunan, mimarisiyle de ilçemizin güzel görünmesine katkıda bulunacak çok güzel bir yatırım oldu. Çoktin ailesine teşekkür ediyorum. Tüm iş insanlarımızı da Ağrı’ya ve Doğubayazıt’a eğitim alanında, sosyal alanda ve istihdam alanında yatırım yapmaya davet ediyorum. Özellikle son 40 yıl içerisinde çok büyük acılar ve sıkıntılar çekmiş, bir taraftan kendi içimizdeki bir taraftan komşumuzda (İran) meydana gelen problemler çerçevesinde ve daha önce binlerce yıllık ticaret yolunun bir anda duvar gibi kapanması, yıllardan beri ticaretle uğraşmış bir halkın belirli bir sınırın içine hapsolması, burada sosyal ve siyasi diğer problemlerle sıkıntılar yaşamıştır. Bu yörenin özellikle son yıllarda her alanda yapılan yatırımlarla, insanlarının gayretiyle çok iyi bir noktaya doğru hızla ilerlemekte olduğunu memnuniyetle izliyoruz. Uzun süre resmi tırmanışlara kapalı olan Ağrı Dağı'nın 2 yıl önce tırmanışa açıldığını, yaz mevsimi boyunca çok sayıda turistin zirveye çıktığını ve ilçedeki otellerde yer kalmadığı bilinmektedir. Gürbulak Sınır Kapısı'nın ülkenin en önemli sınır kapılarından olduğunu, bölgenin ve ülkenin can damarlarından bir tanesidir. İran için ise batıya ve dünyaya açılan kapıdır. Bu kapının hali hepimizin içini sızlatıyor. Hamdolsun şu an inşaatı devam ediyor. 1,2 milyarlık bir yatırımla belki bir buçuk sene içerisinde Türkiye'nin en güzel sınır kapısına sahip olacağız. Bölgemizdeki gelişmelerle Doğubayazıt insanımız en iyi bildiği ve binlerce yıldır yaptığı ticareti yeniden canlandırarak ilçemizi ve bölgemizi hayal ettiği parlak günlerine kavuşturacaktır." dedi

Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik “Okulun Türkiye’ye örnek olacak bir eser olduğunu ben bu binaya baktığımda Doğubayazıt adına, Ağrı adına, Türkiye adına, Çoktin ailesini yürekten tebrik ediyorum. Ağrı'dan sonra Doğubayazıt ilçesinde de fen lisesi açılması çok önemlidir. Millî Eğitim Bakanlığım döneminde Tayyip beyin direktifleriyle iş insanlarımızın yardımlarıyla bir günde Ağrı il ve ilçelerinde 8 okul birden açtık. Çoktin, Eryılmaz, Can ve Konyar ailelerine eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Can Holding Bilgi Üniversitesi ve Doğa Kolejlerini alarak eğitimin içinde yerlerini almaya çalışmaktalar. Eğitim camiası adına eğitime katkı sunan her insanımızdan Allah Razı olsun. Bazı insanlar yaptıkları eserleri ile iz bırakır, bazı insanlarda is bırakır. Bışar adının anlamı müjdecidir burada Bışar kardeşimizden daha güzel müjdeler bekliyoruz”. dedi

İş adamı Bişar Çoktin “Okul yapma isteklerinin ikinci okuldan sonra kendileri için tutkuya dönüştüğünü yaptığımız eğitim tesislerinde öğrencileri eğitim yaparken görmek ve halkın teveccühü bizi her zaman bir okul daha yapmaya zorlamıştır. Daha önce İbrahim Ağa İlkokulu, Hasan Çoktin Ortaokulu ve Şimdide Ömer Çoktin Fen lisesini çocuklarımızın eğitim-öğretimine sunmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Miletlimizin ve her insanın faydasına olan bir iş yapabilmek, bize inanılmaz bir manevi motivasyon vermektedir. Allah bu motivasyonu her insana nasip etsin. İlçemizle ilgili hedeflerimiz eğitimle sınırlı değil. İlçemizin kültür, sanat, ekonomi ve spor alanlarında en ileriye taşımak gibi bir hedefimiz var. Buradan bir müjdeyi vermek istiyorum bundan sonra annemiz Fatma Hanım adına bir okul daha yapacağız". dedi

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek “Okulumuz çok kısa süre içerisinde Doğubayazıt ilçesinde eğitim-öğretime kazandırılmıştır. Kültür merkezi, spor salonu, bilişim sınıfları olan muhteşem bir bina ve üst düzeyde bir malzeme kullanımı ile okulumuz inşa edilmiştir. Ağrı İl ve ilçelerinde eğitimine çok büyük katkılar sunacak” ifadelerini kullandı.

Törene; Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çoktin ailesinden babaları Ömer Çoktin, Barış, Bışar, Baran Çoktin kardeşler, Kaymakam Murat Ekinci, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, AK Parti İlçe Başkanı M. Sena Geçit, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, AK Parti eski Milletvekili Cemal Kaya, Doğru Yol eski Milletvekili Musa Konyar, Doğubayazıt Ticaret Oda Başkanı Cemal Can, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Azerbaycan’dan Doğubayazıt’lı iş insanı Fevzihan Aras, BAY-DER Başkanı Ahmet Dumlu ve yönetim kurulu üyeleri, iş insanı Maksud Konyar, Ahmet Eraslan, Halis Tan, Musa Turan, Ahmet Gerz, Bayram Şimşek, Veysel Parlak, Zeki Semetay, Mehmet Aras, İsmet Aras, Irak’lı iş insanları, Dubai’de iş insanı Harun Kasımoğulları, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkan vekili Süleyman Çağlı ve heyeti ayrıca birçok iş insanı Doğubayazıt’lı hemşehrilerimiz katlım sağladılar.

Açılış programın ardında topluca Doğubayazıt Merkez camiide cuma namazını ede edildikten sonra okulda verilen yemek ile  program sona erdi.


NOT: İsimleri haberde yazılmayan, Söyler Haber ve Agrihaberler.net ailesi olarak burada ismini bilmediğimiz, unuttuğumuz ve resimlerde veya açılışta rastlayamadığımız birçok iş insanımız, dostumuz, arkadaşlarımızdan özür diliyoruz.   

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum