KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT'TA KUTLANDI

KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT'TA KUTLANDI
Editör: Söyler Haber
03 Kasım 2022 - 15:51 - Güncelleme: 03 Kasım 2022 - 16:03



KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT’TA KUTLANDI

Türkiye genelinde 29 Ekim 4 Kasım 2022 günleri içerisinde kutlanan Kızılay Haftası Doğubayazıt ilçesinde kutlandı.

Programa: Doğubayazıt ilçe kaymakamı Murat Ekinci, 1. Mekanize. P. Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, İlçe Jan. Böl. Kom. Alim Burak Çelik, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Mehmet Sena Geçit, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, İl Encümeni Mehmet Ertuğrul, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Günay Erdoğan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Murat Ekinci, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Ekinci yaptığı konuşmasında; “Türk Kızlayı 1868 yılından günümüze kadar tam 154 yıldır savaş ve doğal afetler karşısında insanlar arasında  ayırım gözetmeksizin, Dünyanın en ücra yerlerinde bile mazlumlara ve mahsunlara din, dil, ırk gözetmeksizin, tüm zorlu koşullara rağmen karşılık beklemeksizin, şefkat elini uzatan acılarını hafifletmeye çalışan, yaralarını saran özverili ve yürüttüğü çalışmalarıyla halkımızın gönlünden taht kurmuş ve ülkemizin yüz akı gurur vesilesi olmuş en köklü insanı yardım kuruluşumuzdur. İnsana en büyük değeri veren medeniyet birikimimizin bir gereği olarak, zorda kalana yardım etmeyi bir görev kabul eden, Türk Kızılayı halkımızdan aldığı güç ve destek ile gerek yurt içinde gerek yurt dışında, meydana gelen her felaketin ardından, tüm insanların yardımına ilk olarak koşan yardım kuruluşumuzdur. Savaşta ve barışta gönüllü olarak yardımda bulunurken din, dil, ırk, renk, ulus ve hiçbir ayrım gözetmeksizin çıkar ve menfaat beklemeksizin insanların yardımına koşan Türk Kızılayı, hizmet anlayışının temelini oluşturmaktadır. Her türlü yardım kampanyalarımıza desteklerini esirgemeyen Doğubayazıt’lı hayırsever hemşehrilerimize, Doğubayazıt’ta büyük bir görev üstlenen görevini layıkıyla yerine getiren Doğubayazıt Kızılay yöneticilerimize, fedakarlıklarıyla gurur duyduğumuz gönüllülerimize, insani yardımlarımıza ortak oldukları için şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu düşüncelerle insanlık adına büyük görevler üstlenen ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk Kızılayı çalışanlarına ve hayırsever vatandaşlarımızın Türk Kızılay haftasını kutlar, insani yardımların yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”. dedi

İş insanlarına yemek
Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci ve Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi'nin Kızılay Haftası dolayısıyla, Kızılay’a bağışta bulunan Doğubayazıt’lı iş insanlarına yönelik düzenlemiş olduğu yemeğe katıldı.

Resim sergisi
Kaymakam Murat Ekinci ve beraberindeki heyet, İlçe Kızılay Şubesin 2022 yılı boyunca yürüttüğü faaliyetlerin ele alındığı resim sergisini gezdi.

Etkinlik
Minik Kızılaycı tiyatrosu,
Görsel sunum ve slaytlar,
Yılanlı Köyü İlkokul Öğrencileri ve Öğretmenlerin söyledikleri türküler

"Kızılay'a Mektup ve Resim" yarışması
"Kızılay'a Mektup ve Resim" yarışmasının kazananlarına Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, 1.MKNZ. P. Tug. Kom. Tuğg Şükrü Özbakır, hediyelerini vererek başarılar diledi.

Bağış yapanlara plaket
Türk Kızılay Doğubayazıt şubesine bağışta bulunan Doğubayazıt’lı iş insanlarına Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, 1.MKNZ. P. Tug. Kom. Tuğg Şükrü Özbakır, Belediye Başkanı Yıldız Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Mehmet Sena Geçit, tarafından yaptıkları yardımlar dolayısıyla birer plaket takdim edildi.

Topluca çekilen fotoğraf ardında program sona erdi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum