Iğdır Üniversitesinin Gürcistan'daki İş Birliği Ağı Genişliyor!

Iğdır Üniversitesinin Gürcistan'daki İş Birliği Ağı Genişliyor!
Editör: Söyler Haber
10 Aralık 2022 - 14:26


Iğdır Üniversitesinin Gürcistan’daki İş Birliği Ağı Genişliyor!

Iğdır Üniversitesi ile Gürcistan’daki Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi (TSU) arasında ERASMUS ve Memorandum of Understanding (MoU) anlaşmaları çerçevesinde geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde Gürcistan’daki yoğun temaslarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Gürcistan Teknik Üniversitesi ve İlia Devlet Üniversitesinin ardından Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi ile de geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol metnini TSU Rektör Jaba Samushia ile birlikte imzalayan Rektör Alma, ardından bir değerlendirmede bulunarak Iğdır Üniversitesinin bölge ülkelerdeki üniversitelerle paydaşlık geliştirmesinin önemine vurgu yaptı.

Gürcistan’ın Güney Kafkasya’nın önemli ülkelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Rektör Alma, “Akademik personellerimizin ve öğrencilerimizin komşu ülkeleri ve dünyayı yakından tanıyabilmeleri, buralarda bilimsel çalışmalara dâhil olabilmeleri adına iş birliği ağımızı her geçen gün genişletiyoruz. Bu kapsamda komşumuz Gürcistan’daki üniversitelerle imzaladığımız protokolleri de çok önemsiyoruz. Önceki gün Gürcistan Teknik Üniversitesi ve İlia Devlet Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalamıştık. Şimdi de Tiflis Devlet Üniversitesi ile paydaş olduk. Bu iş birliği anlaşmaları Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna önemli katkılar sunacak. Protokollerin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler’in de hazır bulunduğu imza töreni, hediye takdimi ve karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından son buldu.  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları