IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR
Editör: Söyler Haber
06 Ocak 2022 - 15:32 - Güncelleme: 06 Ocak 2022 - 15:47



DAP Üniversiteler Birliği 5. Dönem Toplantısı Gerçekleşti
Doğu Anadolu Projesi Bölge Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 5'inci dönem toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla Atatürk Üniversitesinde gerçekleşti.
Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra Iğdır Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve diğer üye Üniversitelerin Rektörleri katıldı.
ÜNİDAP’ın paydaşları arasında yer alan DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in konuşmasıyla başlayan programda, Doğu Anadolu Projesi çerçevesinde yapılan çalışmalara, desteklenen projelere ve paydaş kurumlar ile yapılan iş birliklerine değinildi. DAP Bölgesinin kalkınma çabalarını akademik düzeyde desteklemek, akademik bilgi ve tecrübeyi, sahada kalkınma çabaları ile birleştirmek üzere kurulan DAP Üniversiteler Birliğinin düzenlediği toplantıda üniversitelerin bu kapsamda yürütmekte oldukları faaliyetler ele alındı. Toplantıda, İhtisaslaşma programlarının bölgesel kalkınma için önemine değinilirken her üniversite temsilcisi kendi üniversite çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca tarım ve hayvancılık, sanayi, beşeri-sosyal sermaye ve sosyal altyapı, kurumsal kapasite, altyapı ve çevre gibi bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak farklı projeler de değerlendirildi.
Doğu Anadolu Bölgesinin Kalkınma Çabalarını Akademik Düzeyde Destekliyoruz
DAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin temsilcileriyle yıllık olarak düzenlenen toplantıda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, birlikten güç doğar anlayışıyla DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve bölgedeki 16 üniversitenin bir araya geldiğini ve 2014 yılında üniversiteler birliğinin kurulduğunu söyledi. Kuruluş protokolünde de belirtildiği gibi o zamanki adıyla Kalkınma Bakanlığı şimdiki adıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ve birlik üyesi üniversiteler arasında, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel kalkınma ve ihtiyaç duyulan diğer konular üzerinde iş birliği yapılmasının amaçlandığını aktaran Özvar: “Bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla Doğu Anadolu’da yatırımların yönetimini üstlenen ve bir tür yatırım proje direktörlüğü görevini yerine getiren Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın çalışmalarını takdirle izliyoruz. Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınma çabalarını akademik düzeyde desteklemek ve akademik bilgi ve tecrübeyi, sahada kalkınma çabaları ile birleştirmek üzere kurulan Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (ÜNİDAP) düzenlediği yıllık toplantıda, sizlere hitap etmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.
Üniversitelerimiz, İçinde Bulunduğu Bölgenin Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesine ve Artırılmasına Hizmet Eden Kurumlardır
Üniversitelerin eğitim ve araştırmanın yanı sıra en önemli misyonlarından birinin de topluma hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Özvar: “Toplum yararına hizmet üreten üniversiteler, yaptıkları araştırmalar ile bir yandan bilimsel bilginin ve yeniliklerin peşinde koşarken diğer yandan da ürettikleri bilgi birikimi ve tecrübelerin olumlu etkileriyle ülkenin ve bölgenin refahına katkı sağlar. Benzer şekilde, ülkenin ve bölgenin iş dünyasında duyulan nitelikli işgücü ihtiyacını yürüttükleri eğitim faaliyetleri ile karşılamaya çalışır. Son yıllarda meydana gelen iklim değişiklikleri ve çevre felaketleri sebebiyle üniversitelerden bulundukları tabii muhitin muhafazasında ve ıslah edilmesinde gayretler beklenmektedir. Kısacası, üniversitelerimiz, bütün fonksiyonları ve paydaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu bölgenin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine ve artırılmasına hizmet eden kurumlardır. DAP Bölgesindeki her bir ilimizin üniversitesi nitelikli bilgi üreten yetişmiş öğretim elemanı kadrosu ile işte bu hedefe yakın gelecekte ulaşmamızda en büyük pay sahibi olacaktır” şeklinde konuştu.


Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesi Ekibi Tuzluca’da Yetiştiricilerle Buluştu
Iğdır Üniversitesi Hayvan Hastanesi ekibi, Tuzluca Atatürk Ortaokulunda “Hayvan Hastanesi Ekibi Yetiştiriciler ile Buluşuyor” etkinliği düzenledi.
Tuzluca Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tuzluca İlçesi Kaymakamı Salih Çiğdem, Tuzluca İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, hayvan yetiştiricileri ve köy muhtarları katıldı.
Panel başkanı, Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fikret Türkan, Hayvan Hastanesinde görev yapan hastane hekimleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Hayvan Hastanesinin Iğdır ilindeki hayvan yetiştiricilerine sunacağı hekimlik desteği ile hastanenin teknik donanımını vurguladı.
Rektör Alma’nın konuşmasının ardından Hayvan Hastanesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şemistan Kızıltepe, Öğr. Gör. Dr. Fatma Ertaş, Öğr. Gör. Ayhan Akgün, Öğr. Gör. Ayşegül Çoban, Öğr. Gör. Gizem Eser ve Hastane başhekimi Araş. Gör. Gökhan Koçak sunumlarını gerçekleştirdiler.
Panel, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve panelistlere katılım belgeleri takdim edilmesiyle sona erdi.

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Rektör Alma’yı Ziyaret Etti
Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alma, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı’ya ziyareti için teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Üniversitemizin en önemli paydaşlarından biri olduğunu ifade eden Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesi olarak tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi donanımlı bireyler haline getirmek için gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle yakın ilgileri dolayısıyla Iğdır İl Milli Eğitim Müdürümüz Servet Canlı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ise Rektör Alma’ya teşekkür ederek Iğdır’ın eğitim başarılarını arttırmak için ortak projelerde buluşmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum