Iğdır Üniversitesinde İş Adamı Tacettin Şimşek, Uluslararası Öğrencilerle Yemekte Buluştu

Iğdır Üniversitesinde İş Adamı Tacettin Şimşek, Uluslararası Öğrencilerle Yemekte Buluştu
Editör: Söyler Haber
27 Şubat 2022 - 10:40


Iğdır Üniversitesinde İş Adamı Tacettin Şimşek, Uluslararası Öğrencilerle Yemekte Buluştu

Iğdırlı iş adamı Tacettin Şimşek, Iğdır Üniversitesinde okuyan uluslararası öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın da katıldığı yemekte, öğrencilerin talep ve beklentileri üzerine uzun süre sohbet edildi. 

Etkinliğe ilişkin bir değerlendirmede bulunan Şimşek, "Dünyanın dört bir tarafından gelip ilimizde okuyan öğrencilerimizle mukaddes üç aylar nedeniyle yemekte bir araya geldik. Onların tanışmasını ve kaynaşmasını sağladık, bol bol sohbet ettik. Bu tür hayır işlerimiz bundan sonra da devam edecek.” dedi.

Böylesine anlamlı bir organizasyona imza attığı için iş adamı Tacettin Şimşek'e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, uluslararası öğrencilere Üniversitemizin ve Iğdır'ın kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha kaydetti.

Iğdır Üniversitesinde Fas, Gana, Etiyopya, Bulgaristan, Almanya, Azerbaycan ve Kazakistan gibi 38 farklı ülkeden 750'nin üzerinde yabancı uyruklu öğrenci olduğuna dikkat çeken Rektör Alma, "Üniversitemiz uluslararası öğrencilerimizin beklentilerine en iyi şekilde yanıt verecek alt yapıya sahip. Uluslararası öğrenci sayımız da her geçen yıl katlanarak artıyor. Biz de öğrencilerimize destek olmak ve yabancılık çekmemelerini sağlamak amacıyla elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Her bir çocuğumuz, burada eğitim alıp ülkesine döndüğünde ilimizin ve ülkemizin fahri tanıtım elçisi oluyor." dedi.

Yemeğin sonunda Tacettin Şimşek, Rektör Prof. Dr. Alma'ya uluslararası öğrenciler konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. 

Iğdır İl Müftüsü Dr. İrfan Açık'ın yaptığı duanın ardından da yemek organizasyonu sona erdi. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum