IĞDIR ÜNİVERSİTESİ TARIM ALANINDA BÖLGEDE İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ OLDU

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ TARIM ALANINDA BÖLGEDE İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ OLDU
Editör: Söyler Haber
14 Kasım 2021 - 15:32


IĞDIR ÜNİVERSİTESİ TARIM ALANINDA
BÖLGEDE İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ OLDU

Iğdır Üniversitenin’ ’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ Alanında İhtisas Üniversitesi Oldu

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi olarak programa dahil edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Iğdır Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 7 üniversite, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’na dahil edildi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın katıldığı programda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ‘’ Giresun Üniversitesi 'fındık', Iğdır Üniversitesi 'katma değeri yüksek tarımsal ürünler', Munzur Üniversitesi 'stratejik hammaddeler ve ileri teknoloji uygulamaları', Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 'doğal ve kültürel miras turizmi', Batman Üniversitesi 'enerji', Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 'hassas tarım ve yenilikçi işletme teknolojileri' ve Gümüşhane Üniversitesi 'madencilik' alanlarında bölgesel kalkınma üniversite olarak kabul edilmesi ve tabiri caizse etiket sahibi olmasına karar verilmiştir." açıklamalarında bulundu. Konuşmanın ardından programa yeni dahil edilen 7 yeni üniversite ilan edilerek, bu üniversitelerin rektörlerine program beratları YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından takdim edildi. Programa dahil edilen yeni üniversitelerin sunumlarının ardından program bazında genel değerlendirmeler yapıldı.

YÖK tarafından yürütülmekte olan "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı" kapsamında 2016 yılında pilot 5 üniversite, 2018 yılında 5 üniversite ve 2020 yılında 5 yeni üniversite seçilerek toplam 15 üniversite sayısına ulaşılmıştı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda 7 üniversitenin daha programa dahil edilmesinin ilan edilmesi neticesinde programdaki üniversite sayısı 22’ye yükselmiş oldu.

Program sonrası kısa bir açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ‘’Iğdır Üniversitesi olarak yeni bir başarıya daha ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. YÖK tarafından yürütülen Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’na ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisaslaşma programına kabul edilerek bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesinde aktif rol oynamaya devam edeceğiz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ şeklinde konuştu.
IÜ Haber Merkezi


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum