IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ M. HAKKI ALMA HİZMETE KALDIĞI YERDEN DEVAM DEDİ.

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ M. HAKKI ALMA HİZMETE KALDIĞI YERDEN DEVAM DEDİ.
Editör: Söyler Haber
06 Mayıs 2021 - 19:44




IĞDIR REKTÖRÜ M. HAKKI ALMA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Iğdır Üniversitesi Rektörü M. Hakkı alma mazbatasını aldıktan sonra çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.


Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma Mazbatasını Aldı


21 Nisan 2021 tarihli Resmî Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında (YÖK) düzenlenen törende Rektörlük mazbatasını YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'tan aldı.


Cumhurbaşkanının takdiri ve onayı ile ikinci kez Rektör olarak atanmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, geride kalan dört yıl boyunca öncelikli hedeflerinin bilimin ışığında, yaşadığımız şehre ve ülkemize faydalı olan, yıldızı parlayan ve sürekli gelişim sağlayan bir üniversite profili oluşturma gayreti içerisinde olduklarının mesajı verdi.


Yeni dönemde de üniversite kapsamında yürütülen projelerle birlikte bölgede güçlü ve marka bir üniversite olma yolundaki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi olarak temel ilkelerinin mutlu, huzurlu, tarafsız, bütünleştirici ve gerçekçi bir yönetim anlayışı olduğunu vurguladı.


‘Sorumluluklarımıza sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz’

Rektör Alma konuyla ilgili son olarak şunları söyledi; “Bu ulvi makamı tecrübe etmiş birisi olarak, ulusal ve uluslararası akademik gelişmelerin bilincinde, kurumsal düşünen ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden, başta Medeniyetler Şehri Iğdır olmak üzere ülkem adına yapılacak daha çok işin olduğuna inanarak sorumluluklarımıza sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Ne mutlu ki Üniversitemiz, Iğdır’ın jeopolitik konumu dolayısıyla da ülkemizin gelişimine önemli katkılar sunabilecek bilimsel potansiyele sahiptir. Üniversitemizi geleceğe taşımak konusunda birlikte oluşturduğumuz bu sinerjinin meyvelerini toplamak adına bir dört yıl daha birlikte çalışmak ve başarmak için aynı tablonun içinde yer almaktan onur duyuyorum. Bu bakımdan bizleri bu makama layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'a ve şahsımı Cumhurbaşkanlığı makamına sunan YÖK üyelerine tekrar şükranlarımı arz eder; atama sürecinde şahsıma gösterdikleri destekten dolayı Üniversitemizin değerli akademik ve idari personeline de teşekkürlerimi sunarım.”


Rektör Alma Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ı Makamında Ziyaret Etti


İkinci kez Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne atanan ve geçtiğimiz hafta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan mazbatasını alan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma daha sonra Ankara’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.


Ziyaretleri kapsamında Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın ardından Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ı ziyaret eden Rektör Alma, aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan Milletvekili Yılmaz’a Tuzluca kaya tuzundan yapılan ve Üniversitemizce işlenen tuz lambası hediye etti.
Kendilerini ziyaretlerinden ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise, Rektör Alma’ya teşekkür ederek rektörlük görevlerinde başarılar diledi.


Rektör Alma da misafirperverliğinden dolayı Milletvekili Yılmaz’a teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.


Rektör Alma Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ı Makamında Ziyaret Etti

İkinci kez Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne atanan ve geçtiğimiz hafta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’tan mazbatasını alan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma daha sonra Ankara’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.


Ziyaretleri kapsamında ilk olarak TBMM’ye geçen Rektör Alma, 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerinde de bulunan Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ı makamında ziyaret etti.


Kendilerini ziyaretlerinden ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Ak Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Rektör Alma’ya teşekkür ederek rektörlük görevlerinde başarılar diledi.

Rektör Alma ise misafirperverliğinden dolayı Milletvekili Arslan’a teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Rektör Alma’dan Vekil Karadağ’a Ziyaret

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 27. Dönem Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ’ı makamında ziyaret etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Başkent Ankara’da Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ ile bir araya geldi. Rektör Alma’nın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Vekil Karadağ, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı tebrik etti ve görevinde başarılar diledi.


Milletvekili Karadağ’ın misafirperverliğinden dolayı kendilerine teşekkür eden Rektör Alma ise, Iğdır Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen ve yeni dönemde yapılması planlanan projelerden bahsetti.


Söz konusu ziyarette Iğdır’ın kalkınması ve gelişimi için her türlü iş birliğine hazır olunduğunun mesajı verildi. Ayrıca Iğdır Üniversitesinin uluslararası arenada önemli bir eğitim kurumu olması yolunda ilerlemesinin devamı adına neler yapılabileceği konusunda istişare yapıldı.


Üniversitemizin Sunduğu Bir Proje Daha TÜBİTAK’tan Destek Aldı

Iğdır Üniversitesi Coğrafya Bölümünün sunduğu proje TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın büyük önem verdiği proje çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Akademik danışmanlığını Coğrafya Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Adem Yulu’nun yaptığı, “Türkiye’nin Çatısında Çevresel Kirlilik: Balıkgöl Örneği (Ağrı)” adlı proje, “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.


Projeler yoluyla lisans öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etme amacı taşıyan proje, Iğdır Üniversitesi Coğrafya Bölümünde öğrenim gören Fatmanur Albayrak, Zehra Işık, Selin Aras ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde öğrenim gören Hilye Elif Taşcı tarafından TÜBİTAK’a sunuldu.


Söz konusu proje ile Ağrı İl sınırları içerisinde yer alan Balıkgöl’de son yıllarda giderek artan rekreasyon faaliyetlerinin neden olduğu çevresel sorunlar ve mekânsal değişim incelenecek.

Rektör Alma, ‘Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ne Katıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak için “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” düzenlendi. Söz konusu ödül törenine Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’da katıldı.


YÖK son yıllarda “Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim" başlıkları altında yapmış olduğu çalışmalarla yükseköğretim kurumlarını tüm öğrenciler için erişilebilir kılmaya yönelik adımlarını sürdürüyor.


Bu kapsamda YÖK ilki 2018 yılında olmak üzere her yıl ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ vermeye devam ediyor. Kovid-19 salgını dolayısıyla bu yıl yine video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen ödül törenine; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başta olmak üzere bütün üniversitelerin rektörleri katıldı.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum