IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖRECEK

Iğdır Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ikili iş birliklerini geliştirmek için Ankara Üniversitesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖRECEK
Editör: Söyler Haber
06 Mart 2021 - 16:43 - Güncelleme: 06 Mart 2021 - 16:48



IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖRECEK


Rektör Alma’dan Rektör Ünüvar’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Ankara Üniversitesinde bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ikili iş birliklerini geliştirmek için Ankara Üniversitesinde bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor.

Son olarak Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret eden Rektör Alma, 2020 yılının Ağustos ayında göreve başlayan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Iğdır Üniversitesi öğrencileri Ankara Üniversitesinde öğrenim görecek

Rektörlük makamındaki ikili görüşmede, Rektör Alma Rektör Ünüvar'a hayırlı olsun dileklerini iletirken, Rektör Ünüvar da bu nazik ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Alma ve Rektör Ünüvar, yeni kurulan Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi arasında eğitimde iş birliği konusu başta olmak üzere üniversiteler arasında ikili iş birliği imkanlarını görüştü.

Görüşme neticesinde, Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim almaları konusunda anlaşıldığı ve anlaşmanın, Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) sunulduğu öğrenildi.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.


Rektör Alma Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini Ziyaret Etti

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret ederek Üniversitede yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 06/02/2021 tarihli ve 31387 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 05/02/2021 tarihli ve 3519 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kuruldu. Iğdır ve bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda akademik faaliyetlerini sürdüren Üniversite, Diş Hekimliği Fakültesini de bünyesine katarak bölgemizin temel sağlık ihtiyaçlarını gidermek için önemli bir adım atmış oldu.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alımına başlaması düşünülen Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Programına 20 kişilik kontenjan talep edileceği öğrenilirken, Rektör Alma da yeni açılan fakültenin eğitim planlamasıyla ilgili ziyaret ve görüşmelerine devam ediyor.

YÖK Anadolu Projesi kapsamında görüşmeler yapıldı

Rektör Alma son olarak, Ankara Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. Kaan Orhan ile görüştü.

AÜ Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgi alan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi (IÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin eğitim planlaması ile ilgili hususlarda da Dekan Orhan’la görüş alışverişinde bulundu.

 İkili görüşmede, YÖK Anadolu Projesi kapsamında IÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında AÜ Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim alma imkanları değerlendirildi.

Yeni açılan fakültenin fiziki altyapısıyla ilgili hususların da değerlendirildiği görüşmede, iki fakülte arasında iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı. İlgili anlaşmaların sağlanması durumunda gerekli protokollerin imzalanarak, IÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin AÜ Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim almaları da dahil olmak üzere çok sayıda konuda uzun soluklu iş birliği yapılacağı öğrenildi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum