Iğdır Üniversitesi Bir Fakülte Daha Kazanarak 10. Fakülteye Sahip Oldu

Iğdır Üniversitesi Bir Fakülte Daha Kazanarak 10. Fakülteye Sahip Oldu
Editör: Söyler Haber
05 Mart 2022 - 15:33



Iğdır Üniversitesi Bir Fakülte Daha Kazanarak 10. Fakülteye Sahip Oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Iğdır Üniversitesi bünyesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu.
Iğdır Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne dönüştürülmesi yönündeki talebi, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 Mart 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte de Üniversitemiz bünyesine yeni bir fakülte daha eklendi.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin Üniversitemiz ve Iğdır için çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, şunları kaydetti;
“2008 yılından beri yenilikçi ve gelecek odaklı eğitim-öğretim anlayışıyla hareket eden üniversitemiz, akademik faaliyetlerini yürütürken Iğdır’ın ve bölgemizin ihtiyaçlarını da daima ön planda tutuyor. Bilindiği üzere Nahçıvan, İran ve Ermenistan’a komşu olan ve Türkiye’de üç ülke ile aynı anda sınırı bulunan tek ilimiz Iğdır. İlimiz ayrıca tarım ve hayvancılık bölgesi. Uygulamalı Bilimler Fakültemiz de Gümrük İşletme, Organik Tarım İşletmeciliği ve Sosyal Hizmet gibi bölümlerinde yetişecek yüksek nitelikli kadrolarla, böylesine stratejik ve gelişime açık olan Iğdır’ımızın beklentilerine yanıt verebilecek nitelikte bir fakülte olacak. Ayrıca isminin fakülte olması hasebiyle hem öğrencilerimize prestij sağlayacak hem de iş bulmalarını daha da kolaylaştıracak. Fakültemizin açılmasına verdiği destekten dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanımız Sayın Erol Özvar’a ve YÖK Yürütme Kurulunun kıymetli üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni fakültemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Iğdır Üniversitesi; Fen-Edebiyat, İktisadi İdari Bilimler, Turizm, Ziraat, Güzel Sanatlar, İlahiyat ve Mühendislik Fakültelerinden sonra Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliği Fakültelerini de bünyesine katarak fakülte sayısını 9’a çıkarmıştı. Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne dönüştürülmesiyle birlikte de fakülte sayısı 10’a ulaştı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum