Iğdır Rektörü Prof. Dr. Alma'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Rektör Prof

Iğdır Rektörü Prof. Dr. Alma'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Editör: Söyler Haber
29 Ağustos 2020 - 01:09
Rektör Prof. Dr. Alma’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Alma mesajında; "Tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, toprakları işgal altında olan bir milletin azimle yeniden doğuşunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kayıtsız şartsız bağımsızlığını müjdelemiştir. 98 yıl önce İstiklal Mücadelesini eşi görülmemiş bir zaferle taçlandıran Türk milleti, o gün imkânsız denileni başarmamızı sağlayan cesaret, azim ve beraberlik ruhuyla bağımsızlığına sahip çıkmaya devam etmekte, tarihî emanetini türlü saldırılara karşı korumaktadır. Geçmişte ordularıyla milletimize boyun eğdiremeyen emperyalizm bugün, ekonomik saldırılarla tekrar karşımıza çıkmaktadır. Ferdi olmaktan gurur duyduğumuz aziz milletimiz bu saldırıyı da bertaraf ederek kutlu yürüyüşüne devam edecek, boyunduruk altına alınamayacağını bir kere daha ilan ve ispat ederek mazlum milletlere örnek olacaktır.

Iğdır Üniversitesi olarak; büyük zaferin 98. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum