Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Türkiye Finali Ağrı'da düzenlendi.

 24 Mayıs 2022 Salı günü saat 16:00'da Doğubayazıt İshakpaşa Sarayında yapılması planlanan Genç Sada Kuran-i Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali, hava muhalefeti nedeniyle aynı tarih ve saatte Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Salonunda yapıldı.

Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Türkiye Finali Ağrı'da düzenlendi.
Editör: Söyler Haber
25 Mayıs 2022 - 10:38 - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 - 11:26
 


Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın
Türkiye Finali Ağrı’da düzenlendi.

 24 Mayıs 2022 Salı günü saat 16:00'da Doğubayazıt İshakpaşa Sarayında yapılması planlanan Genç Sada Kuran-i Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali, hava muhalefeti nedeniyle aynı tarih ve saatte Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Salonunda yapıldı.

Ağrı Önder Vakfı sanat atölyesi tarafından hazırlanan Hat ve Nahat sergisi açılışı gerçekleşti.


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları arasında her yıl düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın bu yılki Türkiye Finali, Ağrı Valiliğinin koordinesinde, Ağrı Belediyesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin katkılarıyla, gerçekleştirildi.

Program; saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunması ve Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Doğubayazıt Medine Müdafii Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cemal Ersü, koordinesinde yapılan yarışmada 10 İmama Hatip Ortaokul, 10 İmama Hatip Lise bölge birincisi Ağrı’da Türkiye Finalinde yarıştı.


Programa; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Vali Yardımcısı Kerem Türker, AK Parti İl Başkanı Halil Özyolcu, Önder Vakfı Başkanı Abdullah Ceylan, MHP İl Başkanı Selahattin Aktaş, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Mehmet Sena Geçit, AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis üyesi ve Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İl Kültür ve Turizm Müdür Ebu Muhsin Bulut, kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
 
Türkiye genelinde 81 ilden 2 bin 566 öğrencinin katılımıyla düzenlenen il finallerinin ardından her ilin birincisinin katılımıyla Mart ayında bölge finalleri gerçekleştirildi. Ağrı’da gerçekleştirilen Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanan öğrenciler, vatandaşların yoğun katılımı ile düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi. 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının 30 yıldır yapıldığını söyledi.
Bakanlık olarak okullarda çocukların milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler edinmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "İmam hatip okullarımız Türkiye'mizde kitabın ayetleri ile kainatın ayetlerini aynı çatı altında birleştiren kurumlar olarak 110 yıldır yoluna devam eden bir çınar olarak yer almaktadır. Bugün bu çınarın gölgesinde yetişen yavrularımızın Kur'an tilavetine şahit olacağız. Anadolu coğrafyasında Kur'an-ı Kerim'in hem kıraatine hem de onun anlaşılması için tefsirine çaba sarf eden bu güzide evlatlarımızı bu topraklarda ezanımızla, Kur'an'ımızla, bayrağımızla ve milletimizin bütünlüğü içerisinde var eden rabbimize hamdolsun."

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan yaptığı konuşmasında “bu topraklarda dindar bir nesil yetiştirmek zorunda olduklarını ifade ederek, etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirtti. 3-5 profesörün kitaplarına bakarak yaşayan insanlar hiçbir zaman mutlu olamazlar. İnsanlar Kur’an-ı Kerim’in yasalarına uyarsa dünyada savaşlar olmaz, aileler dağılmaz, huzur olur. Türkiye’de acilen her mahallede medreseler yapılmalı, pilot il olarak Ağrı’dan başlanmalı. Burada yeni yetişen genç nesillere, dini ve ilmi dersler verilerek yetiştirmelidir. Bugüne kadar Ağrı’da çok programlar oldu ama en mutlu olduğum program bu program olmuştur. Allah’ın kitabının okunduğu bir programda kim mutlu olmaz

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, İstanbul Çamlıca Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk ve Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’ndan oluşan seçici kurul üyelerinin son değerlendirmelerini yapmasının ardından sonuçlar açıklanarak en yüksek dereceyi alan karilere ödülleri takdim edildi.
 
Doğru, ölçülü ve makamı ile Kur’an-ı Kerim’i birbirinden güzel okuyan 20 öğrencinin yer aldığı Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali'nde 
Ortaokul Kategorisinde
  1. Ahmed Kinni,
  2. Eslem Emin Bal
  3. Ömer Baydar
 Lise Kategorisinde
  1. Mehmet Ali Sarıtürk,
  2. Mahmut Sami Songur
  3. Abdullah Emir Altun

Program, dereceye girenlere ve yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum