ESKİ BAŞBAKAN MESUT YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ESKİ BAŞBAKAN MESUT YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Editör: Söyler Haber
01 Kasım 2020 - 21:25 - Güncelleme: 01 Kasım 2020 - 21:35
ESKİ BAŞBAKAN MESUT YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz bugün, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığına defnedildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Yılmaz'ın cenaze töreni için İstanbul'a geldi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne geldi ve namazın ardından Yılmaz ile ilgili bir konuşma yaptı ve ailesine baş sağlığı diledi.

BAŞKAN ERDOĞAN: "BİR DEVLET BÜYÜĞÜMÜZÜ, BAŞBAKANIMIZI UĞURLUYORUZ"
Başkan Erdoğan cenaze merasiminin ardından kısa bir konuşma yaptı.
Erdoğan "Değerli Müslümanlar. Şu anda bir devlet büyüğümüzü, başbakanımızı ebediyete uğurluyoruz. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin. Nasıl ki Mesut beyi şu an uğurluyorsak. Bizler için de aynı akıbet gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah. Ve Mesut beyin de mekanı cennet olsun. Bütün ailesine baş sağlığı diliyorum. Birliğimiz beraberliğimiz dayanışmamız en büyük zenginliğimiz olacaktır" dedi.

Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Celal Adan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce gibi isimler erken saatlerde tören alanına gelerek saf tuttu. Eski Başbakan'ın cenazesi camiideki namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda oğlu Yavuz Yılmaz'ın yanına defnedildi.

"Anavatan Partisi eski Genel Başkanı, Rize Milletvekili ve 48. 53 ve 55. Dönem T.C. Başbakanı merhum Ahmet Mesut Yılmaz 01.11.2020 Pazar günü saat 12.00'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakiben ebedi istirahatgahına uğurlanandı.

ANAP Hükümetinin eski Sağlık Bakanı Ağrı Milletvekili Doğubayazıt’lı Doç.Dr. Yaşar Eryılmaz sağlık sorunlarından dolayı Mesut Yılmaz’ın cenaze törenine katılamadığı için, merhumun kederli ailesini telefonla arayarak başsağlığı taziyesini sunup cenazesine çelenk gönderdi. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum