​​​​​​​EN ÇOK ATIF ALAN AKADEMİSYENLER ARASINDA H İNDEX'İNE GÖRE IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET HAKKI ALMA 1. SIRADA YER ALDI.

H İNDEX'İNE GÖRE IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET HAKKI ALMA 1. SIRADA YER ALDI

​​​​​​​EN ÇOK ATIF ALAN AKADEMİSYENLER ARASINDA H İNDEX'İNE GÖRE IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET HAKKI ALMA 1. SIRADA YER ALDI.
Editör: Söyler Haber
27 Şubat 2021 - 16:14



EN ÇOK ATIF ALAN AKADEMİSYENLER ARASINDA H İNDEX'İNE GÖRE IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET HAKKI ALMA 1. SIRADA YER ALDI.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Alper’in Researchgate.com’da yayınladığı ve “Türkiye’de en çok atıf alan ve H index’i en yüksek 6.000 akademisyen” başlıklı çalışmada Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H index’ine sahip ilk 6000 kişi açıklandı.
Üniversitemizden toplam 8 öğretim üyemiz, yapılan araştırmada en çok atıf alan akademisyenler arasında yer aldı. H index'ine göre yapılan sıralamada 1. sırada Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yer alırken listeye giren diğer akademisyenlerimiz sırasıyla Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Prof. Dr. Ecevit Eyduran, Prof. Dr. Rüstem Gül, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Topkaya, Dr. Öğr. Üyesi Mesude Figen Dönmez, Dr. Öğr. Üyesi Fikret Türkan ve Prof. Dr. Selahattin Çelebi oldu. Atıf sayısına göre yapılan sıralamada ise; Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yine 1. sırada yer alırken onu sırasıyla Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Dr. Öğr. Üyesi Mesude Figen Dönmez, Prof. Dr. Rüstem Gül, Prof. Dr. Ecevit Eyduran, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Topkaya, Prof. Dr. Selahattin Çelebi ve Dr. Öğr. Üyesi Fikret Türkan takip etti.

Ayrıca yapılan araştırma kapsamında 2008 yılı sonrası kurulan devlet üniversiteleri arasında Iğdır Üniversitesi 1. sırada yer aldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum