DOĞUBAYAZIT'DA ÖLÜMLERE KİM DUR DİYECEK

Evet; aylardır günlerdir yazıyoruz ama nafile

DOĞUBAYAZIT'DA ÖLÜMLERE KİM DUR DİYECEK
Editör: Söyler Haber
07 Eylül 2020 - 23:35

Evet; aylardır günlerdir yazıyoruz ama nafile.

Yazı yazıyoruz kızıyorlar, haber yapıyoruz kızıyorlar, bizler haberciler olarak kendi halkımızın sağlığı için hep yazacağız, sizlerde bizlere kızın.

Doğubayazıt bugünki COVİD-19 vaka sayısı karnesi ile Doğuanadolu Bölgesinde ilkleri oynuyor.

Doğubayazıt Devlet Hastanesinde doluluk oranı tam ful yer yok çevre il ve ilçelere sevk edilen hastalar.

COVİD-19 hastası olup ta hastaneye gitmeyip ve test olmayanlar.

Ellerini kollarını sallayarak cadde ve sokaklarda zafer kazanmış gibi dolaşan insanlar.

Hastanede yer olmadığı için COVİD-19 testi pozitif çıkan hastalar, kimi başka il ve ilçelere sevk ediliyor, kimide çaresiz bir şekilde evlerine gönderilmekte ve sağlık ekipleri tarafından evlerinde verilen ilaçlarla tedavi görmektedirler.

Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi COVİD-19 hastaları ile mücadelede bir enfeksiyon uzmanı Demet hoca tarafından yürütülmektedir.

İnşallah son doktor atamalarında Doğubayazıt'a verilen 10 uzman, 19 pratisyen doktor bir an evvel görevlerine başlarlar ve inşallah torpil yapıpta başka illere gitmezler.

Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ilçede Korona denetimine çıkıyor, kim bildiriyor anlamış değiliz, Kaymakam Akpınar’ın gideceği güzergahta birileri tarafından herkese maske mi dağıtılıyor, Kaymakam Akpınar, caddede geziyor vatandaşın pırıl pırıl beyaz maskeleri, işyerlerine giriyor yine pırıl pırıl beyaz maskeler ve fotoğraflarda görüyoruz Doğubayazıt halkı hepsi maskeli, Kaymakam denetimi bitirip kendi makamına gidiyor, başka bir gün bu sefer biz geziyoruz bakıyoruz maskeler cepte, kolda ve çene altında herkes maskesiz bir şekilde cadde ve sokaklarda dolaşıyor anlamış değiliz.

Polis memuru gözümüzün önünde caddede vatandaşa diyor maskeni tak vatandaş arka cebinde maskeyi çıkarıp takıyor, vatandaş polis memurunu geçtikten sonra tekrar maskesini çıkarıp bir mendil gibi yine arka cebine sokup yoluna devam ediyor.

 VAH KADİM MEMLEKETİM VAH NE HALLERE DÜŞTÜN

10 gündür ilçe dışındaydım İzmir İstanbul, da vatandaşlar her yerde Maske-Hijyen-Sosyal Mesafeye o kadar dikkat ediyorlar ki anlatmakla bitmez.

Bugün memleketim Doğubayazıt’ın Cadde ve sokaklarını gezdim Maske-Hijyen-Sosyal Mesafe hiç denecek kadar yoktu.

Kimi vatandaş aksesuar olarak maskeyi koluna takmış, kimi arka cebine koymuş, kimi de çenesinin altına fular diye bağlamış.

Birbirilerini öpmeler, kanki ne yapıyon nerden böyle sohbetler, kol kola girmeler.

Kimi kahve önlerinde masa başlarında toplanmış sohbet ve çayları yudumlamalar.

Evet; diyoruz acaba Cin'in Wuhan şehrimi kazanacak?

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesimi kazanacak?

Wuhan insanı kendi devletinin yasalarına uydu, kendi vatandaşlarının haklarına tecavüz etmedi, sağlık çalışanlarıyla beraber insanca yaşadığı şehirlerini COVİD-19 hastalığında el ele vererek kurtardılar.

Ama bende diyorum bu vurdumduymazlık ile Müslüman diye geçinen, insanların kul hakkına girerek cehennemde cayır cayır yanarak zaferi Doğubayazıt kazanacak.

Bu zaferin sonucunda daha çok insanımızı, sevdiklerimizi hastane köşelerinde acil koridorlarında kendi kaderlerine terk edeceğiz ve kendi ellerimizle mezara koyacağız.

Her gün camilerde verilen selalar, cep telefonlarımıza gelen ölüm mesajları, tanıdıklarımız, yakınlarımız ve artık yazamadığımız o soğuk ölüm haberlerini aylardır yazıyoruz ama ne yazık ki hiç de kimselerin umurunda değil.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ve ekibi gecesinin gündüzüne katarak ülkemiz ve insanlarımız için sağlıkta verdikleri mücadele ile dünyada örnek gösterilmekte, bizlerde bu çalışmalara destek olacağımız yerde Doğubayazıt halkı yasalara uymayarak köstek oluyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde şanlı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz Dünya devletlerine meydan okuyor, 100 bin nüfuslu bir ilçede yasaları uygulamakta neden aciz kalıyoruz.

Kurallara uymayanlara neden cezai muideler uygulanmıyor?

Neden? Neden? Neden?

Bir atasözü ile yazımı bitirmek istiyorum

“Hoca diyor hakim bey hep hırsız mı suçlu?

Hiç mi ev sahibinin suçu yok mu”?

SIDDIK SÖYLER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum