DOĞUBAYAZIT TİCARETİ MASAYA YATIRILDI

DOĞUBAYAZIT TİCARETİ MASAYA YATIRILDI
Editör: Söyler Haber
02 Şubat 2025 - 18:49 - Güncelleme: 02 Şubat 2025 - 20:26
 


DOĞUBAYAZIT TİCARETİ MASAYA YATIRILDI

AK Parti Doğubayazıt İlçe Teşkilatı Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda Başkanlığına iadeyi ziyarette bulundu.

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı M. Sena Geçit ve yönetim kurlu üyelerinden, Sıddık Söyler, Salih Eryılmaz, Ali Çaçanoğlu, Esra Can, M. Zeki Kuba ve Gençlik Kolları Başkanı Ferhan Taşdemir ile beraber iadeyi ziyaret için, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Can ve yönetim kurlu üyelerini makamında ziyaret etti.

Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen görüşmede, Doğubayazıt ilçesinin ekonomik durumu, ticari gelişmeleri ve iş dünyasının karşılaştığı zorluklar ele alınarak istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda; Doğubayazıt ilçesinde ekonomik potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için siyasi, bürokrasi, STK ve özel sektör iş birliğinin bir araya getirilerek esnaf, iş insanlarının beklentileri ve çekilen sıkıntılar dile getirildi.

Oda Başkanı Cemal Can’ı ziyaret kapsamında, “Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısında iş insanlarımız çok büyük zorluklar yaşamaktadır.
Bizim iş insanlarımız mallarını Doğubayazıt Gümrüğü hariç, Türkiye’nin herhangi bir gümrüğünde rahatlıkla çıkarabilmektedir.
Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Sınır Kapısında kayıtsız şartsız acilen İHTİSA GÜMRÜĞÜ’nün açılması şart.
Biran evvel İthalat ve İhracat yapan tacirlerimizin yaşadıkları zorlukların önüne geçilmelidir.
TIR’lar sebepsiz yere neden aylarca gümrük sahasında bekletilmektedir.
Ticaretin güçlendirilmesi ve yatırım fırsatlarının artırılması için taleplerimiz bunlardır".
Başkan Cemal Can, Doğubayazıt’ın nasıl kalkınabileceği hakkındaki konuları AK Parti Doğubayazıt ilçe teşkilatına iletti.

AK Parti İlçe Başkanı M. Sena Geçit; Doğubayazıt’ta iş insanlarının Gürbulak Gümrük Kapısında yaşadıkları sorunlar hakkında zorlukların çözümü noktasında, siyasi, bürokrasi, STK ve Doğubayazıt ilçesindeki dinamiklerin birlikte hareket edilmesi gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi.

Alınan ortak kararda; Kısa bir süre içerisinde AK Parti Ağrı İl Başkanı Dt. İlhami Yıldız ile görüşülmesi, Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin bilgilendirilip, Ticaret ve Sanayi Bakanlığında randevu alınıp ve Doğubayazıt heyetinin Ankara’ya gidip görüşülmeler yapması hakkında mutabakata varıldı. Doğubayazıt ilçesin ekonomik kalkınmasına yönelik ortak çalışmaların devam etmesi temennisinde bulunuldu.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Cemal Can, AK Parti İlçe Başkanı M. Sena Geçit ve ilçe yönetim kurlu üyelerine yaptıkları nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum