DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODA BŞK ADAYI ABDULLAH İLHAN PROJELERİNİ ANLATTI

 DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODA BŞK ADAYI ABDULLAH İLHAN PROJELERİNİ ANLATTI
Editör: Söyler Haber
21 Eylül 2022 - 00:46 - Güncelleme: 21 Eylül 2022 - 00:49
 

DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODA
BŞK ADAYI ABDULLAH İLHAN PROJELERİNİ ANLATTI

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda Başkan Adayı Abdullah İlhan; www.soylerhaber ve www.agrihaberleri.net ‘e Projelerini Anlattı:


1) Gecikmeli aidatların faizi cezai müedesi kaldırılacak. imkan varsa (kanunlar ölçüsünde)

2) Ticaret odası kurumumuzda tüm ön yargıları ne varsa bertaraf edilecek.

3) Doğubayazıt esnaflarının ticaret odasına üye olması için ne gerekiyorsa yapılacak. Aidatlar makul seviyede olacak.

4) Hizmetkâr olduğunu bilen ve kabullenmeyi bilenlerle yolculuk başlayacak.

5) Önerilerde ve uyarıları dikkat edip istişareler ile güç birliği. (Danışmanlık )

6) Günübirlikçiler ve serbest sanayi bölge hakkı derdim kaderimiz. Pasaport Gümrük Harcı kaldırılması. Cevdet Yılmaz beyin iki ülke anlaşması. Gümrük serbest sanayi bölgesi sorunu.

7) İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi 4 ülkeye çok yakın mesafede oluşu; (Fabrika) İmalat Doğubayazıt'ın gelişmemesi yüz karası. Cumhuriyet tarihin en büyük kaybına sebep olanlar biz hafif ürün sanayi olan tüm Vilayetleri gezecek odamızın çalışanları (Hukuk, Sosyolog ve Makina uzman) elamanlar İle İmalatçılar ziyaret edecek. Bilgilendirecek ürün satıcı pazarlama mantığıyla
Türkiye'de ne kadar holding CIOS’ları varsa iletişime geçeceğiz. Düşünün Edirne'de Cips tarzı ürünü İran veya Afganistan’a satış yapan Sermaye 10.000$ Navlu 3000$ birde dönüş boş gelecek peki Doğubayazıt 200$, 300$ Hem Yurt Dışı Hem de iç piyasada ucuz nakliye gücü bu farkındalığın cazibesini anlatacağız. Gelişmiş Vilayetlerin oda başkanlarını Doğubayazıt'a davet edeceğim ve burada Abdigör Köftesi yiyecekler bizde onların kazançlarını buradan kazan, kazanla istihdam edecek ortak olacağız. Belki bir gün gelir tanınmış Holdinglerin simgesel bayrakları dalgalanacak şehrimizde.

8) ZOR PAŞA ARKI; projesi ile Doğubayazıt ve Suluçam ovasında 49 bin hektar arazi ile Diyadin ve Taşlıçay’dan 15 bin hektar arazi sulanacaktır. Bu projenin yaşama geçirilmesi ile ziraat yeniden canlanacak buna paralel hayvancılıkta canlanacaktır. Ancak bu proje rafa kaldırılmış, raftan inmesi gerekiyor.
Bu proje gerçekleşinceye kadar "Zor Osman Paşa Arkı" projesi faaliyete geçmesi elzem dorumda.
Bu kurak döneminde ülkemizde faydalanacak.

9- Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek okunun bünyesinde bulun İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi " Bir türlü yaşama geçirilmedi. Bu nedenle Doğubayazıt'ın eğitim alanına ve ekonomisine büyük katkıları beklenen yüksekokul atıl durumdadır...

10- 15 Temmuz hain darbe girişiminde ilçemizde bulunan 1. Mknz. Piyade Tugayı’nda da bir kalkışma gerçekleşti. Başkanımızın yaptığı açıklamada, Askeri üstlerin hangisinde kalkışma yaşandıysa bu askeri yerlerin kamu ihtiyacı olan yerlere dönüştürülmesi ile ilgili açıklamaları vardır. Konuyla ilgili açıklamaları vardır. Konuyla ilgili gerekenin ve yapılması ne ise (yurt, okul, sağlık ocakları vs. bir kısmının üniversiteye tahsis edilmesi gibi ilçemize estetik kazandıracaktır.) öneri ve talep edilecek.

11-Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlığı döneminde Ağrı’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ağrı Erzurum arasının demir yolu ulaşımının yapılması ile ilgili açıklamaları vardır. Bu konu hakkında halkımızın beklentisi bulunmaktadır. Hatırlatma ve talep edilecek

12-İhracatçılar, Doğubayazıt Vergi Dairesinde “iade edişlerde” çok zorluklarla karşılaşıyorlar. Vergi Dairelerinde halen personel sıkıntısından dolayı ayları, yılları bulan hak edişler sorunu vardır çözüm aranacak.

13-İlçemiz ile Diyadin arası 40 km. gibi kısa bir mesafe vardır. İlçemizde yapılacak detaylı bir sondaj çalışmasında sıcak suyun buradan da çıkacağına inancımız vardır. Odanın veya özel idare ile imkanları kullanabilir.

14-Doğubayazıt oto galeri alış-satış pazarı ve gıdacılar satış toptan depoları yapıla bilir.

15) Canlı hayvan kesiminin Doğubayazıt yapmalı artık Iğdır'a kasaplarımız hayvanları gitmeyecek Belediye ile odamız ortaklık teklifini yapacağız.

16)Aile ARGE çalışması mutlaka yapılacak. Her aile ferdinin ihtiyacı ne gerekirse sorunlarına çareler bulmaya çalışıyor olunacak.

17) 1926'da Doğubayazıt ilçemiz vilayet iken elimizden alınan vilayet hakkımızı geri alınması için mücadelesini yapacağız.

18) tedavülde kaldırılan eski 100 TL'nin üzerinde İshak Paşa sarayın tekrardan yeni çıkan TL barkot paralardan üzerinde olması için çaba Harcayacağım. Turizm cenneti, ilçemizi ve ilimizi dünyaya tanıtan reklam aracı konumudur.

19) ihracatçının hak edişler için vergi dairemize yeterli personelin temini

20) İthalatçıların ürünlerin kodlanıp ihtisas adıyla Gürbulak Gümrüğümüzü pasivize edilmesini önleyecek. İhtisas adıyla yasaklanan ürünleri tekrar kazanması mücadelesi yapılacak.

21) Köylerimizde tarımı ve meyveciliği geliştirme çabası hangi toprağın verimi tahıla, tahıl çeşitlerine veya meyve ağacı hangi meyveciliğe yarayan analizi yaptırma mücadelesini yapacağız inşallah. (Toprak ARGE)
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum