DOĞUBAYAZIT'TA NAKŞİBENDİ TARİKAT İCAZETİ H. MUHAMMED SEBİH TANRIVERDİ'YE VERİLDİ

DOĞUBAYAZIT'TA NAKŞİBENDİ TARİKAT İCAZETİ H. MUHAMMED SEBİH TANRIVERDİ'YE VERİLDİ
Editör: Söyler Haber
26 Şubat 2024 - 15:18 - Güncelleme: 26 Şubat 2024 - 16:01
 

DOĞUBAYAZIT'TA NAKŞİBENDİ TARİKAT İCAZETİ H. MUHAMMED SEBİH TANRIVERDİ'YE VERİLDİ

NAKŞİBENDİ TARİKAT ŞEYHİ DOĞUBAYAZIT’TA HALİFELİK İCAZETİNİ H. MUHAMMED SEBİH TANRIVERDİ’YE VERDİ.

Nakşibendi tarikat Şeyhi, Şeyh Seyda El Cezeri (K.S) Hz. Doğubayazıt’ta Halifesi olarak (BAVO) Şeyh Mustafa El Doğubayazıt'a vermişti.

Şeyh Seyda El Cezeri (K.S) Hz. vefatından sonra Oğlu Muhammed Nurullah vazife yapmış. Muhammed Nurullah’ın vefatından sonra da şu anda hayatta olan Ömer'i Faruk Seyda Cezeri vazifeyi devam ettirmektedir.  

Doğubayazıt’ta Nakşibendi Tarikat Halifesi olan (BAVO) Şeyh Mustafa El Doğubayazıt’ın vefatından sonra Nakşibendi Halifelik görevi oğlu H. Muhammed Sebih Tanrıverdi’ye verildi.

BAVO Şeyh Mustafa Tanrıverdi’nin oğlu Muhammed Cevat’ın vefat etmesi üzerine, Şeyh Ömer'i Faruk Seyda Cezeri Hz. Doğubayazıt Şeyh Mustafa Tanrıverdi Külliyesinde yapılan taziye ziyaretine katıldı.

Taziyede Nakşibendi Tarikatına uygun bir merasim gerçekleşti.

Taziyede Doğubayazıt İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit, Molla Musa El Celali (Geçit) oğlu AİÇÜ İslami Bilimler Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit ve vatandaşlar huzurunda, Nakşibendi Tarikatına uygun bir merasim gerçekleşti.

Nakşibendi Tarikatına uygun yapılan merasim ile Şeyh Ömer'i Faruk Seyda Cezeri Hz.  Şeyh Mustafa El Doğubayazıt'ın ikinci oğlu olan H. Muhammed Sebih Tanrıverdi ile el ele tutuşarak, okunan dualar ve salavatlar eşliğinde yapılan akit ile Doğubayazıt’ta Nakşibendi Tarikat geleneğinin devam ettirilmesi için Hacı Muhammed Sebih Tanrıverdi’ye Halifelik (İCAZET) vekaletini vererek bu geleneği devam ettirilmesi için izin vermiştir.  

Şeyh Ömer'i Faruk Seyda Cezeri Hazretleri tarafından verilen Halifelik icazeti ile Doğubayazıt’ta Nakşibendi Tarikatının Halifesi Hacı Muhammed Sebih Tanrıverdi seçilmiştir.

 




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum