DOĞUBAYAZIT'TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

DOĞUBAYAZIT'TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Editör: Söyler Haber
19 Ekim 2020 - 19:02 - Güncelleme: 19 Ekim 2020 - 19:15

DOĞUBAYAZIT’TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Günü münasebeti dolayısıyla Doğubayazıt Kaymakamlık binası önünde bir tören düzenlendi,  tören saygı duruşu ve ardında istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Törene AK Parti Doğubayazıt ilçe başkanı Av. Mustafa Konyar, AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, AK Parti Doğubayazıt Gençlik Kolları başkanı Ozan Kaya, AK Parti yönetim kurulu üyesi Salih Barış,Mehmet Latif Uğur, mahalle ve köy muhtarları katılım sağladılar.

Muhtar Günün dolaysıyla bir konuşma yapan Doğubayazıt Muhtaralar Derneği Başkanı Gündüz Demir
19 Ekim 2015 tarihinde resmi gazetede yayımlanan başkanlık genelgesi ile her yıl 19 Ekim Muhtarlar günü olarak ilan edilmiştir. 1829 yılından bu güne kadar faaliyetlerini sürdüren muhtarlık müessesi ülkemizde yerel demokrasinin en köklü kurumlarındandır. Geçmişten bugüne biz muhtarlar olarak, bir yandan köy ve mahalle sakinlerimizin, devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde bazen uygulayıcı, bazen de aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekteyiz. Muhtarlık müessesesine geç kalınmış özel bir gün bahşederek bizleri onurlandıran başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlar bulundukları mahallede ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil eder.  Halkımızda, devlet kurumları arasında bir köprü vazifesini görmektedir. Mahallemizin ve köylerimizin her türlü ihtiyaçlarını tespit edip, hizmet sunmak konusunda emeğini esirgemez. Köyünün ve mahallesinin gelişimi konusunda çözüm ortaklığı yapan gerek milleti gerek ise devleti temsil eder. Bu vesileyle başta bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar ve AK Parti teşkilatına, ilçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımıza şükranlarımızı sunuyor muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”. dedi
Konuşmanın ardında tören sona erdi.
SÖYLER HABER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum