DOĞUBAYAZIT'TA KIŞIN ÖĞRENCİLER ELLERİNDE TEZEK PARÇASI İLE OKULA GİDECEKLER.

DOĞUBAYAZIT'TA KIŞIN ÖĞRENCİLER ELLERİNDE TEZEK PARÇASI İLE OKULA GİDECEKLER.
Editör: Söyler Haber
09 Ağustos 2023 - 18:54 - Güncelleme: 09 Ağustos 2023 - 19:05


DOĞUBAYAZIT’TA KIŞIN ÖĞRENCİLER ELLERİNDE TEZEK PARÇASI İLE OKULA GİDECEKLER.

EĞİTİM-ÖĞRETİM CAMİASINDAN AKSA DOĞAL GAZA FERYAD


Doğubayazıt’ta bazı eğitim-öğretim binalarında katı yakıt ısınma sistemleri bulunmamaktadır. Bu binalar Doğal Gaz ısınma sistemine göre yapılmıştır.

Doğubayazıt Hasankeyf Mahallesinde bulunan 5 okulda Doğal Gaz sistemleri bulunduğu halde bu okullara gaz verilmemektedir.


Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Doğubayazıt AKSA Doğal Gaz şirketine defalarca verilen dilekçeler ve yüz yüze yapılan konuşmalara rağmen, okullara Doğal Gaz verilmemektedir.

Doğal Gaz sistemine göre uyarlanan eğitim binalarına AKSA Doğal Gaz sağlayıcı firma tarafından çalışma yapılmamaktadır.  


Doğubayazıt ilçesinde çetin geçen kış şartlarında katı yakıt ısınma sistemleri olmayan okullarda, öğrenciler Doğal Gaz olmadığı için ısınmalarını evlerinde getirecekleri battaniye ve yorganlar ile  sınıflarında ısınmaya çalışacaklar.

Doğubayazıt ilçesi Hasankeyf mahallesinde bulunan 6 okul dışındaki diğer okullar Doğal Gaz ile ısınmaları sağlanmaktadır.
İlçede katı yakıtlı okul olmadığı için katı yakıt ihaleleri yapılamamaktadır. Hasankeyf öğrencileri eski tarihlerde olduğu gibi her öğrenci elinde bir tezek parçası ile okuluna gitmeye mecbur bırakılacaktır.


Hasankeyf Mahallesinde Bulunan ve Doğal Gaz Talebi Olan Okullar
Yığınçal İlkokulu
Yığınçal Ortaokulu
Mehmet Bayar Ortaokulu
Mesleki Eğitim Merkezi
İlkadım Anaokulu
24 Derslik Lise, Pansiyon ve Spor Salonu


Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dile getirilen; Doğubayazıt İlçesinde acil okul ihtiyacının bulunduğu bölgelerde hazineye ait arsalar, Doğubayazıt Belediye Başkanlığınca park alanı, yeşil alan, ibadet alanı veya konut alanı olarak belirlenmiş olup, İlçenin ivedilikle ihtiyaç duyduğu okulları inşa etmek üzere arsa vasıflarının eğitim alanına dönüştürülmesi taleplerine uygun cevap verilmemektedir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum