Doğubayazıt'ta İmam Hatip Şenlikleri

İmam Hatip Şenlikleri; Doğubayazıt Halife Yusuf İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşti.

Doğubayazıt'ta İmam Hatip Şenlikleri
Editör: Söyler Haber
10 Haziran 2023 - 00:02 - Güncelleme: 10 Haziran 2023 - 00:12



İmam Hatip Şenlikleri; Doğubayazıt Halife Yusuf İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşti.

Halife Yusuf İmam Hatip Ortaokulunda Şenlik Yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip okullarının tanıtımı ve okullardaki etkinliklerin kamuoyu ile paylaşılması amacıyla ilki bu sene gerçekleştirilen İmam Hatip Şenlikleri, Halife Yusuf İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşti.

Programa; AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi ve Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, AK Parti İl Meclis Üyesi Mehmet Ertuğrul, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Veysel Gümüş, M. Nuri Akkuş, Yasemin Mutlu, Okul Müdürleri, veli ve vatandaşlar programa iştirak etti.

Program; İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul Müdürü'nün konuşması ile devam etti.

Müdür Tunçyürek, yaptığı konuşmasında; “İmam hatip okullarının temelini atanlar başta olmak üzere bu okulların kuruluşunda, gelişmesinde, sayılarının artmasında emeği olan insanlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Son nefesine kadar imam hatip okullarının kök salması için mücadele eden büyük dava, ilim, hikmet erbabı Celalettin Ökten’i, diğer tüm alimlerimizi saygılarımla yad ediyorum. Onlar bizim için gelecek nesiller için gerçekten zor zamanlarda sadece Hakk’a ve halka sığınarak çok büyük işler başardılar. Biz de bir imam hatipli olarak neslimizin milli değerlerine sahip çıkan, ufku geniş, çağdaş birer bireyler olarak yetişmesi için gayret etmekteyiz. Biz bu okullarda dürüstlüğü, samimiyeti, ülkesine, milletine, bayrağına sahip çıkmayı öğrendik. Biz bu çatı altında mücadeleyi, sabrı, cesareti, dayanışmayı sadece varlıkta değil yoklukta bile ekmeğimizi muhtaçlarla paylaşmayı öğrendik. Hepsinden önemlisi bu okullarda hayat karşısında soylu bir duruş sahibi olmayı öğrendik. Gelecek nesillere devretmek amacıyla elimize aldığımız bu ilim ve hikmet meşalesini daha ileriye taşımaları dileğiyle ilki bu sene gerçekleştirilen imam hatip şenliklerinin devamını temenni ederim”.  dedi

Öğrenciler arasında çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ödüller verildi.

Etkinlikte; öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti, 99 Esma-ül Hüsna Korosu dinletisi, ilahilerin, şiirlerin ve özlü sözlerin okunması, Karagöz -Hacivat gösterisinin sergilenmesi yer aldı. Resim Sergisi'nin açılışı amacıyla protokol heyeti tarafından kurdele kesme töreni yapıldı. Öğrenciler tarafından yapılan resim sergisi ve el sanatları gezildi.

Okul idaresi tarafından etkinliğe gelen öğrenci, veli ve vatandaşlara nohutlu pilav ikramında bulunuldu. Programın sonunda müzik eşliğinde öğrenciler halay çektiler. Hatıra fotoğrafların ardında program sona erdi.






                                                                               
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum