​​​​​​​DOĞUBAYAZIT'TA HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİ

"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında Doğubayazıt Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Şenliğinin açılışı yapıldı.

​​​​​​​DOĞUBAYAZIT'TA HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİ
Editör: Söyler Haber
07 Haziran 2023 - 10:59 - Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 11:10


DOĞUBAYAZIT’TA HAYAT BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİ

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde 1-7 Haziran ülke genelinde "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında Doğubayazıt Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Şenliğinin açılışı yapıldı.

Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi okul bahçesinde gerçekleşen açılışa, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci ve eşi Tuğba Ekinci, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak ve eşi Özgül Akcura Solak, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı M. Sena Geçit, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Doğubayazıt Gazetesi Sahibi Nezir Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, İlçe Gençlik ve Spor Müdiresi Sevim Şimşek Konyar, İlçe Sağlık Müdürü Turan Saydam ve Kamu Kurum müdürleri katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından,"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında; Doğubayazıt Halk Eğitimi Merkezi tarafından yapılan kurslarda eğitim gören öğrenciler tarafından; müzik şöleni, minik öğrencilerin oyunları ve Halk Eğitimi Usta Öğreticisi Metin Okçu, yönetiminde halk oyunları gösterisi yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Göy, açılış konuşması yaptı.


Müdür Göy, yaptığı konuşmasında; Halk eğitimi merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla Bakanlığımızca Haziran ayının ilk haftası  "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" ilan edilmiş olup, bu yıl 3.sünü kutlamaktayız.
Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla ülke genelinde “Öğrenme Şenlikleri” uygulamasını başlatmıştır. Bu amaçla; Öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasını, Kişilerin yaparak /yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması, Öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması hedeflenmektedir. Hayat boyu öğrenme; yaşam boyu süren, beşikten mezara kadar devam eden ve 7'den 70'e herkesin katıldığı bir etkinlikler bütünüdür. Öğrenme sadece okullarda değil, hayatın her alanında gerçekleşir.
'Öğrenmeyi bıraktığınız gün, çürümeye başladığınız gündür.''
Ülkemizde hayat boyu öğrenme faaliyetleri 998 Halk Eğitimi Merkezi ve 30 Olgunlaşma enstitüsü tarafından yürütülmektedir. Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde vatandaşlarımıza; Okuma Yazma, Sosyal ve Kültürel, Kişisel gelişim, Mesleki ve teknik alanlarında kurslar ve eğitim faaliyetleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda 2022-2023 yılı Eğitim Öğretim yılında; Okuma Yazma, Sosyal, Mesleki ve teknik alanlarında 610 kurs ve 12.264 kursiyere ulaşmıştır. Türkiye Bağımlıkla Mücadele Eğitimi kapsamında 191 kursla 4376 kişiye ve Aile Okulu Proje ile 148 kursla 3280 öğrenci velilerimize eğitim verilmiştir. Bunanla birlikte; merkezimiz çeşitli nedenlerden öğrenimlerini yarıda bırakmış olan vatandaşlarımızın öğrenimlerini tamamlamak üzere Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi hizmetini de vermektedir. Bu kapsamda hali hazırda Açık öğretim ortaokulunda 1289 öğrenci ve Açık Öğretim Lisesinde 2673 öğrenci mevcut olup, bugüne kadar 1895 öğrenci Açık öğretim ortaokulundan ve 2904 Öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden mezun olmuştur. Ayrıca, Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda hazırlanan yaygın eğitim kurs içeriklerinin bir kısmı, Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı   (HEMBA) adıyla dijital eğitim platformunda hizmete girmiştir. Böylece Halk Eğitimi Merkezlerimizde ve diğer kurs merkezlerimizde yüz yüze verdiğimiz bazı kurslarımız, artık dijital platformda da vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.


Konuşmanın ardından ödül töreni düzenledi.
Zeka Oyunları Turnuvası Reversi oyununda; 1.olan Şehit Gürhan Yardım İlkokulundan Muhammed Ali Ögecuk, 2. olan Selahattin Eyyubi Ortaokulundan Emel Salman’a Ödülleri İlçe Kaymakamı Murat Ekinci, tarafından verildi.
Zeka Oyunları turnuvası Mangala dalında; 1.olan Selahattin Eyyubi Ortaokulundan Muhammed Aktaş             
2. olan Fatih İlkokulundan Medine Göktürk’e Ödülleri Belediye Başkanı Yıldız Acar, tarafından Verildi.
Zeka Oyunları turnuvası Satranç dalında; 1.olan Fatih İlkokulundan Eyüp Bahri Kösen, 2.olan Cemile Yassuboğa İlkoklunda Esila Naz Atalar’ın Ödülleri İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, tarafından verildi.

Hayat Boyu Öğrenme haftası anısına İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Göy, tarafından Kaymakam Murat Ekinci’ye hediye takdim edildi.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün Hayat Boyu Öğrenme Şenliğinin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından, yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerin sergilendiği stantları gezen, Kaymakam Murat Ekinci ve protokol üyeleri kursiyerler ve usta öğreticilerle sohbet ederek, el emeği göz nuru ile yapılmış olan ürünleri yakından incelediler.

Kaymakam Ekinci, geri dönüşüm standında usta öğreticiler ile beraber geri dönüşüm malzemeleri ile bir uçak yaptı, yaptığı uçak usta öğreticiler tarafından günün anısına kendisine hediye edildi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum