Doğubayazıt'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü" 7. Yıldönümü Kutlandı

Doğubayazıt'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü" 7. Yıldönümü Kutlandı
Editör: Söyler Haber
17 Temmuz 2023 - 14:01 - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 - 14:31


Doğubayazıt’ta “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü” 7. Yıldönümü Etkinlikler İle Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kalkışmasının 7. yıldönümü dolayısıyla Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain FETÖ darbe girişimi gecesi bedenlerini tanklara, toplara, uçaklara ve mermilere siper ederek vatanları için canlarını hiçe sayan Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu ve aziz evlatları nasıl alanlara çıktıysa, Doğubayazıt halkı aynı bilinç, aynı şuur ile kadını, erkeği ve çocuklarıyla o gün alanlardaydı.

Ülke genelinde 7 yıldır tutulan Demokrasi Nöbeti, Doğubayazıt ilçesinde de 7 yıldır Kaymakamlık bahçesinde tutulmaya devam etmektedir.

Etkinlik; 14.07.2023 Cuma günü merkez camii de Mevlid-i Şerif okundu. Şehit ve gazilere dualar edilerek program başladı.

15.07.2023 günü saat 15.00 saatlerinde Kaymakam Murat Ekinci ve beraberindeki heyet, Doğubayazıt ilçesindeki şehit mezarlığını ziyaret ettiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından aziz şehitlerimizin kabirlerine kırmızı karanfiller bırakıldı. Şehitlerin mezarları başında Kur'an-i Kerim okunup, dualar edildi. Şehit aile evleri ziyaret edildi.

Gece saat 20.15 de Doğubayazıt kaymakamlık binası önünde saygı duruşu istiklal marşın okunmasıyla program devam edildi.

Programa; Doğubayazıt ilçe kaymakamı Murat Ekinci, Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, Belediye Başkanı Yıldız Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, İlçe Jan. Böl. Kom. Ahmet Başara, AK Parti İlçe Başkanı M. Sena Geçit ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, İl Meclis Üyesi Mehmet Ertuğrul, İlçe Müftü vekili M. Hakkı Ayhan, Türk Kızılay Şub. Müdürü Kemal Şahin, STK temsilcileri, Şehit ve Gazi dernekleri, askerî erkan, kurum müdürleri ve Doğubayazıt halkı katılım sağladı.


Programda Doğubayazıt ilçe kaymakamı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Murat Ekinci, yaptığı konuşmasında” Değerli protokol, Kıymetli Doğubayazıtlı Hemşehlilerim öncelikle katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Tarihin en karanlık gecelerinden ve aynı zamanda dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz kalkışması ve darbe girişiminin 7. senesine girmiş bulunuyoruz. O karanlık geceyi nurlu bir sabaha dönüştüren, zaferi milletimize bahşeden Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Meydanlara inerek demokrasi mücadelesi veren kahraman milletimizin her bir ferdine selam olsun.
Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’da, Varna’da, İstanbul’un fethinde, Mohaç’ta, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda karşımıza çıkıp da "Milletimizin şanlı tokadını yiyenler", bu sefer de 15 Temmuz 2016’da "hoca kılıklı bir şeytan ve onun ihanet şebekesi olarak" karşımıza çıktılar. FETÖ’cü vatan hainleri ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve geleceğimizi yok etmek için harekete geçmiş, milletin silahını yine bu aziz millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak bu aziz millet o gece ayağa kalkmış ve namusunu hainlere çiğnetmemiştir.
Mukaddesimiz olan Türk askerinin üniformalarını vücutlarıyla kirleten hainlerin ellerindeki tanka, topa, uçağa ve silaha karşı ellerindeki bayraktan ve göğüslerindeki imandan başka bir şeyi olmayan bu millet,ölümü göze alarak hainleri başarısızlığa uğratmıştır.
Milletimiz o gece şairin şu dizelerini hatırlatan bir kahramanlık göstermiştir; "Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir, Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir. Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir; Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir." Değerli arkadaşlar artık şu öğrenilmiştir ki; Meşruiyetini ve yönetme hakkını milletten almayan hiçbir makam, hiçbir kişi ve hiçbir yapılanma bu millete efendilik yapamaz, bu milleti sindiremez. 15 Temmuz gecesini Ankara da Genel Kurmay Başkanlığı önünde geçiren biri olarak, hainleri ve hainliği canlı canlı yaşayan bir kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum; Bu mübarek vatanın ve bu mübarek milletin bir evladı olduğum için gurur duyuyorum. 15 Temmuz da en küçük şehidimiz olan 15 yaşındaki Halil İbrahim YILDIRIM ı unutmayacağız. Özel Kuvvetler Komutanlığındaki cengâver kahramanımız Ömer Halis DEMİR i unutmayacağız. Genel Kurmay Başkanlığında darbecilere ilk kurşunu sıkan Kıdemli Başçavuş Bülent AYDIN ı unutmayacağız ‘’Ben Türk askeriyim siz kimin askerisiniz’’ diyen Metin DOĞAN ı unutmayacağız. ‘’Eşimi ve çocuklarımı milletime emanet ediyorum’’ diyen Halil KANTARCI yı unutmayacağız. Özel Harekat Daire başkanlığında şehit olan 51 vatan evladı yiğidimizi asla unutmayacağız. Her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillerimize aktaracağız. O karanlık geceyi şehadetleriyle aydınlatan 251 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm gazilerimize cenabı Allah’tan uzun ömürler diliyorum. Hepinize tekrar saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Sağolun." Dedi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan etkinliklerde dereceye girenlere ödüller verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan konuşmayı, Demokrasi Nöbetine katılım sağlayan vatandaşlar tarafından coşku ve alkışlar içerisinde dinlendi.

Gece yapılan programda; Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Türk Kızılay Doğubayazıt şubesi tarafından kaymakamlık bahçesine gelen vatandaşlara tatlı ve çay ikramı yapıldı.

Program gece saat 00.13 ilçedeki tüm camilerde okunan selalar ile son buldu.

Haber: Sıddık Söyler

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum