Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci 10 Ocak İdareciler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci 10 Ocak İdareciler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı
Editör: Söyler Haber
10 Ocak 2024 - 23:49


Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, "10 Ocak İdareciler Günü' Dolaysıyla Bir Mesaj Yayımladı.
 
Kaymakam Ekinci Mesajında; 10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edilmiştir.
 
           Mülki İdare Amirlerimiz, devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil etmekte, devlet ile vatandaş arasındaki sevgi ve güven bağlarını güçlendirmektedirler. “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir” düsturu ile ülkesine ve milletine hizmetkârlık bilinciyle çalışan idarecilerimiz devletimizin en önemli yapı taşını teşkil etmektedirler.
 
          Devlet geleneğimizin en önemli yapısına sahip olan Mülki İdare Amirliği; şerefli, onurlu bir maziden gelen meslektir. Mülki İdare Amirleri ülkemizin her yerinde devleti ve hükümeti temsil etme ve yetkileriyle vatandaşların her türlü sorunlarının, istek ve ihtiyaçlarının tespit edilerek çözüm üretilmesinde, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda halkın mutluluğu ve refahının yükseltilmesinde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine daima bağlı kalarak, ileri demokrasilerinin yerleşmesinde çok önemli görevler üstlenmişlerdir.
 
          Bu duygu ve düşüncelerle; mensubu olmaktan gurur duyduğum ve bu özverili mesleği fedakârca yürüten tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün mesai arkadaşlarıma aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum.
 
Murat Ekinci
Doğubayazıt Kaymakamı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum