​​​​​​​"DOĞUBAYAZIT'IN ÜÇ BÜYÜK ALİMİ"  VE MİLAD DERNEĞİNİN PANELİ

​​​​​​​"DOĞUBAYAZIT'IN ÜÇ BÜYÜK ALİMİ"  VE MİLAD DERNEĞİNİN PANELİ
Editör: Söyler Haber
22 Kasım 2022 - 11:30 - Güncelleme: 22 Kasım 2022 - 11:59



“DOĞUBAYAZIT’IN ÜÇ BÜYÜK ALİMİ” PANELİ

Doğubayazıt Molla Musa Celali Medrese ve İlahiyat İlimlerini Araştırma Derneği (MİLAD) ve Doğubayazıt Arama Kurtarma Derneği (DAK)  tarafından alimleri tanıtma panellerinin ikincisi Doğubayazıt Kutlu Aktaş Spor Salonunda yapıldı.

MİLAD derneği ve DAK derneği tarafından hazırlanan “DOĞUBAYAZIT’IN ÜÇ BÜYÜK ALİMİ” panelinde , Doğubayazıt’da yaşamış alimlerinden Molla Mahmud-ı Beyazidi, Molla Mehmet Celali ve Halife Yusuf Topçu adındaki alimlerinin hayatlarını Doç. Dr. Nesim Sönmez, Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak ve Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit yaptıkları sunumları ile izleyicilere Doğubayazıt'ın üç büyük aliminin hayatını sundular.


Programa; AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sena Geçit, DAK Başkanı Hacı Sebih Tanrıverdi, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Doğubayazıt İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Muhammed Celali Derneği Başkanı ve Narinkale Gazetesi Sahibi Erhan Baydar ve Cemal Baydar, Engelliler Derneği Başkanı Oktay Topçu, MİLAD Derneği yönetim kurulu üyeleri, Molla Ferit Geçit, Molla Raşit Geçit, Ahmet Kaya, Mehmet Latif Oğur ve vatandaşlar katılım sağladılar.

Programın sonunda MİLAD ve DAK derneği tarafında programa katılan katılımcılara hediyeler takdim edildi. Hatıra fotoğrafın ardında program sona erdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum