​​​​​​​DOĞUBAYAZIT'IN DEĞERİ BAKANIMIZ PROF. DR. YAŞAR ERYILMAZ, İÇİN AİLESİ TARAFINDAN MEVLİD OKUTULDU

Doğubayazıtlı hemşehrimiz, büyüğümüz ve abimiz, Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Yaşar Eryılmaz’ın ölüm yıldönümünde Otel ER-TUR’da Eryılmaz ailesi tarafından Mevlid-i Şerif okutturuldu.

​​​​​​​DOĞUBAYAZIT'IN DEĞERİ BAKANIMIZ PROF. DR. YAŞAR ERYILMAZ, İÇİN AİLESİ TARAFINDAN MEVLİD OKUTULDU
Editör: Söyler Haber
09 Ağustos 2023 - 07:15 - Güncelleme: 09 Ağustos 2023 - 07:26


DOĞUBAYAZIT’IN DEĞERİ SAĞLIK ESKİ BAKANI PROF. DR. YAŞAR ERYILMAZ’IN “SENE-İ DEVRİYE"SİNDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTURULDU.

Doğubayazıtlı hemşehrimiz, büyüğümüz ve abimiz, Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Yaşar Eryılmaz’ın ölüm yıldönümünde Otel ER-TUR’da Eryılmaz ailesi tarafından Mevlid-i Şerif okutturuldu.

Türk siyasetinde merhum Turgut Özal ve merhum Mesut Yılmaz ile Anavatan Partisi ve Recep Tayyip Erdoğan ile AK Partide siyaset yapan ve bu partilerde abi ve Bakanım olarak hep söz edilen, siyaset tarihinden önemli yeri olan merhum Yaşar Eryılmaz, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Ağrı Milletvekilliği, 48. Hükümette ise Sağlık Bakanı olarak görev yapmıştır. 

Merhum Yaşar Eryılmaz için Doğubayazıt ER-TUR Otel’de Doğubayazıt halkının yoğun katılımıyla yapılan mevlid programında AİÇÜ İslami İlimler Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit, M. Reşit Geçit ve Ferzende Çildan hocalar tarafından mevlid-i şerifi okudu ve dualar edildi.

Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Yaşar Eryılmaz’ın kardeşleri iş insanı Metin Eryılmaz, Ercan Eryılmaz ve oğlu Mert Eryılmaz mevlid programına katılan dost, akraba ve Doğubayazıt halkına ayrı ayrı teşekkür ettiler.

Metin Eryılmaz, “Aile büyüğümüz Merhum Prof. Dr. Yaşar Eryılmaz’ın Ebediyete intikalinin 2. yıldönümü dolayısıyla vermiş olduğumuz Mevlid-i Şerif programına teşrif ederek bizi onurlandıran yakınlarımıza, akraba dost ve kadirşinas Doğubayazıt’lı hemşerilerimize ve mevlid ve dualar okuyan muhterem hocalarımıza Eryılmaz, ailesi olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunar, tüm cemaatin hayırlarının kabul olması ve ebediyete intikal etmiş geçmişlerine de Allah’tan rahmet diler, minnet ve şükranlarımızı arz ederiz.” dedi.

Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti, Söyler Haber ve Agrihaberleri.net ailesi olarak doktorluk ve siyasi hayatında Doğubayazıt’ın değeri, güzel kalpli, sevecen, dürüst ve yeri doldurulamayacak insanlardan biri olan, Merhuma Yaşar Eryılmaz büyüğümüze ve abimize Allah'tan rahmet diler, Eryılmaz ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 

Yaşar Eryılmaz Kimdir?
Yaşar Eryılmaz, 10 Haziran 1944'te Ağrı Doğubayazıt’ta doğdu. Babasının adı Rıza, annesinin adı Saime'dir. Üniversite tahsilini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptı. 1972'de üroloji dalında uzmanlığını tamamladı. Elazığ ve Erzurum SSK hastanelerinde uzman hekim olarak çalıştı. 1980'de ABD Newyork Albert Einstein College Montefiore Hastanesi'nde bilimsel araştırmalar yaptı. 1983'te üroloji doçenti oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü. 1987 yılında Başbakan Turgut Özal’ın isteğiyle Ağrı'dan milletvekili adayı oldu ve seçildi. 18., 19., 20. ve 21. Dönemde Anavatan Partisi’nden Ağrı Milletvekilliği yaptı. 2007 yılında 23. dönem seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ağrı milletvekili seçildi. 48. Türkiye Hükümeti’nde Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce bilen Eryılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır. Ankara'da tedavi görmekte olduğu hastanede 9 Ağustos 2021 günü yaşamını yitirmiştir.

HABER: SIDDIK SÖYLER
FOTOĞRAF: ERHAN BAYDAR


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum