DOĞUBAYAZIT İLÇE MÜFTÜSÜ ÖZDEMİR, RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

DOĞUBAYAZIT İLÇE MÜFTÜSÜ ÖZDEMİR, RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI
Editör: Söyler Haber
12 Nisan 2021 - 19:08 - Güncelleme: 12 Nisan 2021 - 19:11
DOĞUBAYAZIT İLÇE MÜFÜTÜSÜ RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI
  ‘‘Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş’’ olan bereket ve mağfiret iklimi Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
   12 Nisan Pazartesi günü salgın hastalık nedeniyle evlerimizde kılacağımız teravihle, 13 Nisan Salı günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız.
 
  Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde; “Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki (oruç tutmak suretiyle kötülüklerden) korunursunuz.” buyurmuştur.
 
  Ramazan ayı geçirdiğimiz on bir aydaki, eksikliklerimizi tamamlamak ve bundan sonraki on bir ayımızda kulluk görevlerimizi daha bilinçli yapmak ve Rabbimizin enerji depolamak için bize nimet olarak verdiği müstesna bir aydır.
 
    Bu ay; zayıflayan kardeşlik ilişkilerimizi, paylaşım bilincini, yoksul, kimsesiz, muhacir(mülteci), evsiz-barksız, yetim, dul, aç, hasta ve dertlilerin halleriyle hallenme, komşuluk bağlarını güçlendirme ve adeta birbirimize yabancılaştığımız bir ortamda kaybettiğimiz erdemleri tamir etme ve gözden geçirme ayıdır.
 
    Tuttuğumuz oruçlarımız; sabır ve nefsimize hâkimiyeti kazandırmanın yanında sosyal sermayemizi ve toplumsal bilincimizi de arttırmalıdır.
 
  Bu ayda yaptığımız bütün ibadetlerimizin;  mukabelelerimizin, sahurlarımızın, zekâtlarımızın, fitrelerimizin, sadakalarımızın, ve iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımızın bizi birbirimize fiziki olarak yaklaştırdığı gibi, gönüllerimizi de birleştirmesi gerekir.
 
  Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından fitre miktarı da 28 TL olarak belirlenmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu sene Ramazan ayı teması ‘’Şifa Ayı Ramazan’’ olarak belirlenmiştir.
      
Sevgili peygamberimiz; ‘’ Oruç tutun ki sıhhat bulasınız.’’ buyurmuşlardır.
    Bu vesile ile aziz vatandaşlarımızın ve değerli Doğubayazıt’lı hemşerilerimizin mübarek Ramazan ayını kutlar, Cenabı Haktan tutacağımız oruçların makbul olmasını dilerim.
İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde tüm halkımız için sağlık, sıhhat ve  afiyetler dileyerek, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.”
                                                                                               
 
                                                                                                           Adem ÖZDEMİR
                                                                                                     Doğubayazıt İlçe Müftüsü


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum