Doğubayazıt Gençlik Buluşmasında Gençler Sordu Müftü Cevapladı.

Editör: Söyler Haber
08 Şubat 2025 - 16:50 - Güncelleme: 08 Şubat 2025 - 22:45
Doğubayazıt Gençlik Buluşmasında Gençler Sordu Müftü Cevapladı.
Doğubayazıt ilçesinde Gençlik Buluşması'nda ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi 72 genç, Hacıoğlu lokantasında akşam yemeğinde bir arya geldi.
Yapılan Gençlik Buluşması, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edildi. Yemek organizasyonunda masraflar ilçe müftülüğü tarafından karşılandı.
Doğubayazıt Gençlik Buluşması İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edildi.
Gençlik Buluşmasında, akşam yemeğinde gençler bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları, sosyal ve manevi gelişimlerine katkı sunmaya yönelik program, geçler arasında yoğun bir ilgi ile karşılandı.
Programa; İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, İlçe Gençlik Koordinatörü İsmail Çeşit, Vaiz Refik Çelik ve Seyda Molla Musa (Geçit) Celâlî’nin oğlu Ahmet Yesevi Camii İmamı Mehmet Reşit Geçit katıldı.
Doğubayazıt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsmail Çeşit tarafından yapılan açıklamada;
“Yılda 3-4 kez gençlik buluşmaları düzenlenmektedir.
Bugün itibariyle tatilde olmayan üniversite öğrencilerimiz ve eğitim-öğretimleri devam eden lise ve ortaokul öğrencileri toplamda 72 öğrencimiz burada mevcuttur.
Doğubayazıt Ahmedi Hani Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tatilde döndükleri vakit, 2 grup halinde üniversite öğrencilerine mahsus yemekli gençlik buluşması program düzenlenecektir.
Gençlerin bu tür etkinliklere ilgisinin bizleri mutlu etmektedir.
Gençlerimizin manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Bugünkü buluşma, onların sesini duymak ve onlarla kaynaşmak için önemli bir fırsattı.
Bundan sonra da gençlerimize yönelik farklı projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Akşam yemeği eşliğinde gerçekleşen buluşmada, gençlerin eğitim hayatı, kişisel gelişimleri ve geleceğe dair beklentileri üzerine sohbet edildi.
İlçede eğitim gören farklı yaş gruplarından öğrencilerin katılımıyla samimi bir ortamda gerçekleşti.
Etkinlik, gençlerin hem birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarına hem de yetkililerle doğrudan iletişim kurmalarına olanak sağladı.
Programa katılan geçler ile tek tek ilgilenen ve hoşgeldiniz diyen Müftü İsa Demirkaynak, öğrenciler ile çok keyifli sohbetler yaptı.
Program kapsamında, İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, gençlerin sorularını yanıtladı ve hayatlarına dair önemli tavsiyelerde bulundu. Müftü Demirkaynak, gençlerin karşılaştıkları sorunları dinleyerek, onların manevi ve akademik gelişimlerine katkı sunacak projeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.
Programın ardından konuşan İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, gençlerle bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Gençlerimiz bizim en büyük değerimiz ve geleceğimizin teminatıdır.
Onlarla bir araya gelmek, onların duygu ve düşüncelerini dinlemek bizim görevimiz.
Eğitimin sadece okul sıralarında değil, hayatın her alanında devam ettiğine inanıyoruz.
Bu tür buluşmalar, gençlerimizin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sunuyor. Bugün burada, onların düşüncelerini dinleme, yaşadıkları sorunları anlama ve birlikte çözümler üretme fırsatı bulduk.
Kendilerini ifade etmeleri, bizlerle doğrudan iletişim kurmaları çok kıymetli.
Önümüzdeki süreçte bu tür etkinlikleri artırarak daha fazla gencimize ulaşmayı hedefliyoruz."
Programa katılan öğrenciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, benzer etkinliklerin devam etmesi yönündeki taleplerini paylaştılar. Kendilerini ifade edebilecekleri, görüşlerini paylaşabilecekleri bir ortam sunulduğu için mutlu olduklarını belirten gençler, yetkililerle birebir iletişim kurma fırsatı buldukları için teşekkür ettiler.
FACEBOOK YORUMLAR