​​​​​​​Doğubayazıt Gençleri İshak Paşa Sarayı'ndan Ayasofya'ya Selam Gönderdiler

Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı'nda "Ayasofya'ya Sesleniş" programı kapsamında Doğubayazıt’lı gençler Ayasofya'ya selam gönderdiler.

​​​​​​​Doğubayazıt Gençleri İshak Paşa Sarayı'ndan Ayasofya'ya Selam Gönderdiler
Editör: Söyler Haber
30 Haziran 2021 - 18:20



Doğubayazıt Gençleri İshak Paşa Sarayı'ndan
Ayasofya'ya Selam Gönderdiler

Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı'nda "Ayasofya'ya Sesleniş" programı kapsamında Doğubayazıt’lı gençler Ayasofya'ya selam gönderdiler.


1935-2020 yılları arasında müze olarak hizmet veren Ayasofya 2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla müze statüsü iptal edilip tekrar cami statüsüne kazanılmıştır.

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi gönüllüleri, "Ayasofya'ya Sesleniş" programı kapsamında, Türk-İslam tarihinde önemli bir yeri bulunan Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı'ndan Ayasofya'ya ses verdiler.

Ayasofya'ya Sesleniş programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Tarihi sarayda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında müzik dinletisi, Ayasofya temalı resim sergisi, halk oyunları ve Ayasofya'ya yönelik soru-cevap düzenlendi.  Halkın ve özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program, İshak Paşa Sarayı ve Ahmedi Hani Türbesini ziyarete gelen turistlerin de ilgisini çekti.

Etkinliklere ev sahipliği yapan Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdiresi Sevim Şimşek Konyar, "Bu program ile İshak Paşa Sarayı'ndan Türk İslam Tarihi için son derece önemli olan Ayasofya'ya selam göndermek istedik. Ayrıca bir başka hedefimiz de daha önce hiç Ayasofya'yı görmemiş olan gençlerimize o muhteşem tarihi mekanın ruhunu bir nebze de olsa yansıtmaktı. Bu imkanı bizlere sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a Türk milleti adına sonsuz teşekkürler ediyoruz." diye konuştu.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan Ayasofya'nın ruhunu etkinliklerle İshak Paşa Sarayı'nda yaşattıklarını belirtti. Çalgan, "Ülkemizin önemli tarihi değerlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı'ndan, uzun bir süre sonra ibadete açılan Ayasofya'ya seslenmek istedik. Ayasofya'yı tekrar ibadete açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum