​​​​​​​DOĞUBAYAZIT'DA TERÖRİST İSRAİL DEVLETİNİ DUALAR VE TEKBİRLER İLE PROTESTO ETTİLER.

Doğubayazıt STK öncülüğünde Mescid-i Aksa'ya yönelik terörist işgalci İsrail rejimin saldırılarını protesto etmek ve basın açıklaması yapmak amacıyla, STK temsilcileri ve Doğubayazıt İlçe halkı bir araya geldi.

​​​​​​​DOĞUBAYAZIT'DA TERÖRİST İSRAİL DEVLETİNİ DUALAR VE TEKBİRLER İLE PROTESTO ETTİLER.
Editör: Söyler Haber
12 Mayıs 2021 - 18:18 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 18:38



DOĞUBAYAZIT’DA TERÖRİST İSRAİL DEVLETİNİ
DUALAR VE TEKBİRLER İLE PROTESTO ETTİLER.

Doğubayazıt STK öncülüğünde Mescid-i Aksa'ya yönelik terörist işgalci İsrail rejimin saldırılarını protesto etmek ve basın açıklaması yapmak amacıyla, Doğubayazıt Diyanet Vakfı bahçesinde STK temsilcileri ve Doğubayazıt İlçe halkı bir araya geldi.

Doğubayazıt Diyanet Vakfı Bahçesinde basın açıklamasına katılan; Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir ve Müftülük Personeli, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Sıddık Söyler, Hüdapar Doğubayazıt İlçe Bşk. Cemal Avras, Milsen Diyanet Başkanı Mehmet Emin İçten, Eğitim Milsen Başkanı Cemil Özdemir, Doğubayazıt Kızılay Şubesi, Eğitim Bir-sen, Gönüllü Dostlar Yardım Derneği Başkanı Doğan Yıldız, Eğitim Kültür ve Sağlık Platform Başkanı Cemal Ersü, Tügva Başkanı  Mücahit Erkiç, Doğubayazıt Anadolu Ölümsüz Kahramanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Akkuş ve vatandaşlar katılım sağladılar.

Basın Açıklaması Diyanet-Sen Doğubayazıt İlçe Temsilcisi Orhan Tekdemir tarafından okundu.

BASINA VE KAMUOYUNA
İSRAİL TERÖR DEVLETİNİN MUBAREK RAMAZAN AYINDA İLK KIBLEMİZ MESCİDİ AKSA’YA SALDIRMASINI VE ORADA BULUNAN SİVİL KARDEŞLERİMİZİ KADIN ERKEK ÇOCUK DEMEDEN KATLETMESİNİ KINAMAK VE PROTESTO ETMEK İÇİN TOPLANMIŞ BULUNMAKTAYIZ.

Biz bugün burada insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık, “Evet, insan olmanın asgari şartı İsrail’in vahşetini, işgalini, zulmünü, zorbalığını bitirmek için haykırmaktır. Evet, insan olmanın asgari şartı, Mescid-i Aksa’da Siyonist postaldan rahatsız olmaktır. Koronavirüs’ü, stratejik aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescid- i Aksa’ya saldıran İsrail’in terörist vasfını ilan, yaptıklarını telin etmek, asgari gerekliliktir. İsrail’in işgaliyle birlikte dünyanın kirli düzenine’de karşı çıkmak gerek. İsrail vahşetiyle birlikte sömürü zihniyetine de son vermek  gerek. Çünkü biz biliyoruz ki; ABD ve BATILI İŞBİRLİKÇİLERİ İsrail’in kan değirmenine su taşıyor. Biz biliyoruz ki; küresel medya ağı da uluslararası kuruluşlarda, uluslararası hukuk yalanı da İsrail’e karşı üç maymunu oynarken, aynı zamanda İsrail için güç kaynağı haline geliyor. Biz susmazsak. Biz, vazgeçmezsek. Biz, direnmeye devam edersek. Biz hep birlikte eyleme geçersek, İsrail yıkılacak. Filistin kurtulacaktır inşaallah. Siyonizm de işgal de zulüm de bitecektir. Şu an İsrail, Mescid-i Aksa’da kendi yıkılışına yürüyor. İsrail, Mescid-i Aksa’da kendi yok oluşuna yürüyor. İsrail’in yıkılışını da, enkazını da göreceğiz inşaallah..

İsrail, Filistin’i talan üzerine kurulmuştur. Siyonist rejimin yalan ve talan düzenini yeneceğiz ve bitireceğiz inşaallah Bunu imanımızın gereği sayıyor ve biliyoruz. Kimileri korkabilir, susabilir, bu yoldan dönebilir. Fakat bizler korkmadan, yılmadan, yorulmadan haykıracağız. Çünkü, biz zulmün ebedi sürmeyeceğine ve zulümle abat olunamayacağına iman etmişiz. Filistin’de, sırtını teknolojiye dayamış küresel Ebrehe’nin fillerine karşı taşla ,sapanla direnen Ebabillerin galip geleceğini göreceğiz. Biz, o Ebabillerin tarafındayız. Ebrehenin de karşısındayız. Biz biliyoruz ki; İsrail, yıllardır o bölgede hep düşman üreterek var olmaktadır. Çünkü İsrail, korkularının esiridir. Ve İsrail, zulüm ve işkence endüstrisinden beslenen lobilerin esiri olduğu için, şiddeti politikalarının merkezine koymuştur. Tam da bu yüzden diyoruz ki; Mescid-i Aksa’da yaptıkları, yaşattıkları İsrail’in sonu olacak. Kudüs’te ürettiği diplomatik vahşet, Filistin’in bütününe yayılmış Siyonist cinnet, Filistinli kardeşlerimize yönelik ırkçı Yahudi vahşet, İsrail için yolun sonudur. Sonun da başlangıcıdır.

İsrail’in temelinde, tabanında, her katında ve tavanında terör ve teröristler vardır. Siyonist İsrail’in tarihinde de tarifinde de kan vardır, kin vardır, kir vardır,gözyaşı vardır, acı ve zulüm vardır”

“İsrail’i kanıyla, kiniyle, zulmü ve terörüyle zihinlerimizde reddetmenin, işgalci olduğu coğrafyadan ve sistemlerden defetmenin vakti gelmiştir. Filistinli bir çocuğun gözünden düşen bir damla yaş, bugün insanlığın bütünü için Nuh tufanı hükmündedir. Hepimizi kurtaracak Nuh’un gemisi ise İsrail’e karşı dirayet, Filistin’de, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da adalet için mücadeledir. Bunun yolu da hükmü de bellidir: Adı Filistin, başkenti Kudüs, manevi zemini Mescid-i Aksa olan bağımsız ve özgür bir devlettir.

 BU KONUDA HÜKÜMETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN ALACAĞI HER KARARIN ARKASINDA OLDUĞUMUZU BURADAN İLAN EDİYORUZ.


Bizler Siyonizmin bilindik söylemlerine aldırış etmeden, kapitalizm ve emperyalizmin sığınağı söylemlerin tesirine kapılmadan bu kutlu mücadeleye devam edeceğiz. Herkes bilsin ve duysun ki, Mescid-i Aksa barış dini İslam’ın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabet, barış ve huzur için bütün insanların haremidir. Şunu herkes bilsin, duysun ve inansın ki; Kudüs Filistin’dir. Kudüs İslam şehridir. Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Ve herkes şunu görecek ki; Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak. Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler de Siyonist vahşetten çok yakında azade olacaktır. Aksa’da Siyonist postal izleri temizlenecek, insanlar, Müslümanlar ve onlara kulak veren müslüman devletler hem küresel hem de diplomatik intifada başlatacaklar. Çünkü Kudüs’te adalet bütün dünyada adalet demektir.

Çünkü adaletin düşmanı Siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. Çünkü Mescid-i Aksa özgürleşmeden dünyada özgürlükten bahsedemeyiz. Mescid-i Aksa’dan, Kudüs’ten, Filistin’den tam olarak çıkmadığı sürece İsrail teröristtir, vahşidir ve canidir. Ve son söz şunu herkes bilsin ve tarih yazsın ki; Mescid-i Aksa’ya yönelik kirli ve kanlı hamlesiyle İsrail yıkılmayı da yok olmayı da hak etmiştir. İsrail yıkılacak ve Filistin kurtulacaktır. Yaşasın Filistin, Yaşasın Kudüs, Yaşasın Mescidi Aksa Kudüs onurumuz, Filistin mücadelesi gururumuzdur.”

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir Filistinli Müslümanlar için dua etti.

Yapılan Basın açıklamasının ardında Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir; İsrail zulmünü kınamak ve Filistin halkına dua etmek için basın açıklamasına gelen vatandaşlar ile beraber ellerini semaya açarak ayetler okuyarak dua etti.
Basın Toplantısı dualar ardında sessiz bir şekilde dağıldı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum