Doğubayazıt'da 19 Eylül Gaziler Günü'nün 99'uncu Yıldönümü, Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Doğubayazıt’da 19 Eylül Gaziler Günü'nün 99'uncu yıldönümü nedeniyle Kaymakamlık binası önünde bir tören düzenlendi.

Doğubayazıt'da 19 Eylül Gaziler Günü'nün 99'uncu Yıldönümü, Düzenlenen Törenle Kutlandı.
Editör: Söyler Haber
19 Eylül 2020 - 14:34 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 14:45

Doğubayazıt’da 19 Eylül Gaziler Günü'nün 99'uncu Yıldönümü, Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Doğubayazıt’da 19 Eylül Gaziler Günü'nün 99'uncu yıldönümü nedeniyle Kaymakamlık binası önünde bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğ. General Yücel Özel, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkan Vekili Mahmut Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Doğubayazıt Muharip Gaziler Derneği Başkanı Resul İnak ve üyeleri, Doğubayazıt AK Parti Belediye Meclis üyesi ve Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, İlçe Müftüsü Adem Özdemir, Engelliler Dernek Başkanı Oktay Topçu, Kamu Birim Amir ve Müdürleri ile askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Doğubayazıt Kaymakamlığı, 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Belediye ve Muharip Gaziler Derneği Şubesi çelenklerinin Atatürk Anıtı'na bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene katılan heyet Doğubayazıt Muharip Gaziler Derneği Şubesine yapılan ziyaretle tören sona ermiştir.
Gaziler Günü dolaysıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Doğubayazıt Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Resul İnak yaptı.

Doğubayazıt Muharip Gaziler Derneği Şubesi Başkan Resul İnak yaptığı konuşmasında “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasından sonra, Baş Komutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e T.B.M.M tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve gazilik ünvanı verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere atlamış, ecdadına örnek olarak Anadolu’da Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemini ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK “ Karaman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvanı ve rütbeyi ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım” demiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı Gazilerini, Kore Gazilerini 15 Temmuz Gazileri ve bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum”. dedi
SÖYLER HABER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum