DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİNE 21 YENİ ARAÇ ALIMI İÇİN MECLİSTE ONAY ÇIKTI

DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİNE 21 YENİ ARAÇ ALIMI İÇİN MECLİSTE ONAY ÇIKTI
Editör: Söyler Haber
13 Mayıs 2022 - 22:52


DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİNE
21 YENİ ARAÇ ALIMI İÇİN MECLİSTE ONAY ÇIKTI

Doğubayazıt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün kent temizliği işinde kullanılmak üzere araç ve iş makinesi talebi olan 21 araç belediye meclisinde 21 kişi EVET oyuna karşı Şahin Daşdemir’in RET oyu ile kabul edilmiştir.

Doğubayazıt Belediyesi Mayıs ayı toplantısının 1. Gündem maddesi,
Doğubayazıt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün kent temizliği işinde kullanılmak üzere araç ve iş makinesi kiralanması (şoförsüz) hizmet alımı ihalesinin 12.09.2022 tarihinde son bulacak olmasından mütevellit 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/d maddesi ve aynı kanunun 68. Maddesine istinaden belirlenen limitler doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğünün talebi olan toplamda 21 aracın alınması için borçlanması hususunda mecliste onay verilmiştir.

Doğubayazıt Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Ömer Atasoy, üyeler Sıddık Söyler, Burhan Özcan, Sabri Çağlı, Kemal Gültekin, tarafından hazırlanan rapor (kiralanmak üzere araçlara verilen paralar ile belediye kendi araçlarını alabilmektedir. Kiralanan araçlar belediyeye çok büyük bir külfet yüklemektedir. Araçların ihale alımı ve getirilmelerinden Plan ve Bütçe Komisyonunda olan komisyon üyelerinin haberi olmadan, habersiz yapılacak olan her karardan araç alımlarının iptal edilmesi) hakkında belediye meclisinde
Belediye Başkanı Yıldız Acar'ın bulunmadığı oylamada; HDP 12- AK Parti 4- Bağımsızlar 5 EVET oyu vermiştir. AK Partili Şahin Daşdemir RET oyu verdi.


Toplamda 21 EVET- 1 RET oyuna karşılık mecliste oy çokluğuyla 21 araç alımı kabul edilmiştir.

Alınacak Araçlar
1 Adet servis minibüs,
1 Adet 4X4 pick-up
1 Adet lastik tekerlekli kazıyıcı yükleyici kepçe
1 Adet, mini damperli çöp kamyonu
1 Adet, açık kasa damperli kamyon
16 Adet, hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum