DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ 8 OCAK'TA KUTLADI

DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ 8 OCAK'TA KUTLADI
Editör: Söyler Haber
09 Ocak 2022 - 15:22 - Güncelleme: 09 Ocak 2022 - 15:39



DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ 8 OCAK’TA KUTLADI

Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar,“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle 8 Ocak’ta Doğubayazıt’ta bir yemek programı düzenledi.

Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar tarafından Ağrı il ve ilçelerinde davet edilen gazeteciler Doğubayazıt’ta bir araya geldiler.

Yemek programında bir konuşma yapan Bağımsız Belediye Başkanı Acar” Basın emekçiler gününüzü kutluyorum. Bizleri kırmayıp buraya geldiğiniz içinde teşekkür ediyorum. Tabi ki her mesleğin kendisine göre zorluğu var. Gerek Ortadoğu toplumlarında özelde de bizim bölgede, basın mesleğinin gerçekten mesai kavramı gözetmeksizin 7/24 mesai yapan bir grup. Bu anlamda demokraside biraz daha geri kalmış toplumlarda basın emekçililiği yapmak ciddi anlamda zorlanılan bir meslek. Emeğinize yüreğinize sağlık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Şeffaf, demokratik özgür bir çerçevede objektif bir haber yapacağınızda ve güçlü kaleminizle halkımıza doğru haber yapacağınız inancımızla saygı sevgi ve hürmetlerimle sizleri selamlıyorum.

Daha sonra Doğubayazıt Belediyesinin çalışmaları hakkında slayt gösteri yapıldı.

Toplantı sırasında soru cevap bölümüne geçildi.

Toplantıda dikkat çeken bir soruyu Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın, sordu.  

Soru) Doğubayazıt Belediye Meclisiniz de sizlerin aldığı kararlarda AK Parti Belediye Meclis üyelerinin sizlere desteği nedir sizlere ciddi desteği varmıdır?

Başkan Acar tarafından verilen kaçamak cevap!..

Cevap) Hiçbir siyasi düşünceye karşı değiliz. Hiç kimseyle de sorunumuz yok. Biz sadece belediyenin siyaset üstü bir kurum olduğuna inanıyoruz. Belediyeler hizmet sektörüdür. Bence seçilen her Belediye Başkanları da bağımsız olabilmeli. Çünkü gerçekten elleri çok güçlü oluyor bağımsız olduktan sonra kendimiz bunun pratiğini yaşadık. AK Parti meclis üyeleri de kendilerine göre bir gruptur. Hiçbir zaman Doğubayazıt Belediye Başkanına ayrı bir destek verelim ya da onlardan taraf olalım bir davranış içerisine girmediler. Kendileri aldıkları grup kararlarını uyguladılar. Tabi halkın menfaati olan yerlerde bazen meclis bütünleşti, bazen zıtlaştı, bazende karşı karşıya geldi. Ama herkes kendi kararını uyguladı diyebilirim.

Toplantı yemek ve hediye programı ardında çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

NOT: YILDIZ ACAR TARAFINDAN YAZILAN YAZILAR HARFİ HARFİNE KENDİ AĞZINDA ÇIKAN KELİMELERDİR. BİZLER TARAFINDAN HİÇBİR HARFİNE DOKUNMAMIŞTIR.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum