DOĞUBAYAZIT BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ SEYDA MOLLA MUSA GEÇİT (ELCELALİ) İSMİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

DOĞUBAYAZIT BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ SEYDA MOLLA MUSA GEÇİT (ELCELALİ) İSMİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER
Editör: Söyler Haber
11 Aralık 2021 - 14:02
.

DOĞUBAYAZIT BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ SEYDA MOLLA MUSA GEÇİT (ELCELALİ) İSMİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Doğubayazıt Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında 20 gündem maddesi- 2 ek gündem maddesi ve 2 önerge ile Aralık ayı meclisi toplanmış, 8 karar evet oyları ile mecliste geçmiş, 16 karar gelecek ay görüşülmek üzere komisyonlara havale edilmiştir.

8 kararın 6 kararı imar kararları olurken 6 kararın tamamına HDP evet AK Parti ve Bağısız meclis üyeleri çekimser oyu kullanmışlardır.

AK Parti Belediye meclis üyesi ve grup başkanı Sıddık Söyler, Geçit ailesi ile yaptığı görüşmelerde rızalarını aldıktan sonra, Sıddık Söyler tarafından Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar’a sunulan Molla Musa Medresesinin olduğu Bahçelievler Caddesinin isminin SEYDA MOLLA MUSA GEÇİT Caddesi olarak değiştirilmesi önerisi, 09.11.2021 günü Başkan Yıldız Acar tarafından ek gündem maddesi ile meclise getirilmiş, mecliste yapılan oylamada AK Parti, HDP ve Bağımsız meclis üyeleri tarafından verilen Evet oyları ile cadde isminin SEYDA MOLLA MUSA GEÇİT olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

Büyük İslam alimi ve mütefekkir bölgenin büyük alimlerinden Doğubayazıt’lı SEYDA MOLLA MUSA GEÇİT (ELCELALİ), hayatayken ikamet ettiği ve kendi medresesinin olduğu Bahçelievler caddesinin ismi, Doğubayazıt Belediye Meclis üyelerinin Aralık ayı toplantısında, mecliste bulunan tüm üyeler tarafından verdikleri EVET oyları meclisin oy birliği ile aldıkları karar cadde ismi SEYDA MOLLA MUSA GEÇİT olarak değiştirilmiştir.

Abdigör Mahallesi ve Sanayi Mahallesi sakinlerinin talep ettikleri toplu taşıma servis hatlarının kurulması ve uzatılması talepleri plan ve bütçe komisyonu tarafından tutulan rapor ile ret edilmiştir. Mecliste yapılan oylamada HDP meclis üyeleri RET oyu verirken AK Parti ve Bağımsız meclis üyeleri EVET oyu vererek Abdigör Mahallesinde servis hatlarının kurulması ve Sanayi Mahallesinde servis hatlarının uzatılması oy çokluğuyla mecliste kabul edilmiştir.


Geçtiğimiz aylarda HDP üyeleri tarafından verilen ret oylar ile mecliste geçmeyen, uygunsuz park eden araçların kaldırılması için çekici (Ahtapot ) tipi aracının alımı, mecliste yapılan oylamada HDP meclis üyelerinin RET oyuna karşı, AK Parti meclis üyeleri ve Bağımsız meclis üyelerinin verdikleri EVET oylar ile mecliste kabul edilmiş karar oy çokluğuyla kabul edilmiştir.
 
.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum