DESK PLATFORMU'NUN "DOĞUBAYAZIT İL OLSUN" KAMPANYASI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

DESK PLATFORMU'NUN "DOĞUBAYAZIT İL OLSUN" KAMPANYASI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Editör: Söyler Haber
24 Temmuz 2022 - 10:05 - Güncelleme: 23 Ocak 2023 - 13:43



DESK PLATFORMU'NUN “DOĞUBAYAZIT İL OLSUN”
KAMPANYASI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu (DESK)in “DOĞUBAYAZIT İL OLSUN” destek kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platformu (DESK) “DOĞUBAYAZIT İL OLSUN” imza Kampanyasının startı NOAH Restoranda verildi.

2006 yılında kurulan DESK Platformu, kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı en kapsamlı toplantısını 22.07.2022 Cuma günü NOAH Restoranda yaptı. DESK Platformu Doğubayazıt tarihinde ilk kez bu kadar iş insanı, STK ve muhtarı bir araya toplamayı başarmıştır.

 DOĞUBAYAZIT İL OLSUN kampanyası çerçevesinde yapılan toplantıların İlkini Şeyh Mustafa Tanrıverdi medresesinde yaptı. İkincisini Golden Hill Otelinde yaptı. Daha sonra Doğubayazıt Ticaret Odasında Merkez ve Köy Muhtarlarıyla bir araya gelen Platform üyeleri, aynı gün Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar’ı makamında ziyaret ederek kampanya hakkında bilgi verdi.

Cuma günü STK temsilcileri, Doğubayazıt’lı olup ilçe dışında yaşayan ve Doğubayazıt’ta yaşayan iş insanları, STK temsilcileri, merkez ve köy muhtarı ile İshakpaşa Sarayı eteğinde NOAH Restoran’da bir toplantı gerçekleştirdi. DESK Platformu bu toplantıda DOĞUBAYAZIT İL OLSUN kampanyasının startını verdi.

DESK Platformu üyeleri; Cemal Ersü, Ali Efe, H. Sebih Tanrıverdi, Tahir Konyar, Sıddık Söyler, Ahmet Can, Ahmet Öztürk, Kemal Şahin, Cengiz Çelik, Erhan Baydar, Hamza Salman, M. Emin İçten, Emin Ülgen, Tamer İsmailoğulları’nın yaptıkları çalışmalar çerçevesinde DOĞUBAYAZIT İL OLSUN kampanyası tüm ilçede büyük bir heyecan yarattı.

Toplantıya; Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanı Yıldız Acar, İstanbul iş insanlarımızdan Ahmet Eraslan, Maksut Konyar, Nedim Kolan, Musa Şahin, Doğubayazıt’ta ikamet eden iş insanlarımız; Cemal Can, Bışar Çoktin, Mustafa Aslan, Mustafa Çavaş, Kutbettin Beyazıt, Osman İsmailoğullar, Resul Demir, Salih Salman, Ahmet Koçyiğit, Salih Avcı, Mehmet Eraslan, İbrahim Yıldız, Ahmet Mertbey, M. Zeki Kuba, Yaşar Bozboğa, İlhan Kanat, Musa Etigün, Mehmet Etigün, Reşit Ceylan, Orhan Tozbey, Nuri Boran, Mustafa Konyar, Kemal Kösem, Ahmet Öztürk ve daha ismini sayamadığımız bir çok iş insanı, Tic. Oda Bşk. Ali Efe, Esnaf ve Sanatkârlar Oda Bşk. Günay Erdoğan, Şoförler ve Otomobilciler Oda Bşk. Fatih Tanrıkulu, Şehit ve Gazi dernekleri, merkez mahalle ve köy muhtarları kahvaltı programına katıldı.

Yoğun işlerinden dolayı toplantıya katılamayan; İstanbul BAY-DER, İzmir BAZİD-DER, İstanbul Ahmed-i Hani Derneği, iş insanı İbrahim Yassuboğa ve birçok iş insanımız Doğubayazıt il olsun kampanyasını desteklediklerini, maddi ve manevi olarak üzerlerine düşecek her göreve hazır olduklarını beyan eden mesajlar göndererek, toplantının hayırlara vesile olması dileklerini ilettiler.



DESK Platformu’nun maddi ve manevi yönde her ihtiyacı Cemal Can, tarafından karşılanmaktadır. NOAH Restoran’daki kahvaltı sponsorluğunu Doğubayazıt Belediyesi tarafından yapılmıştır.

DESK Platformu üyesi M.Emin İçten’in sunuculuğu üstlendiği kahvaltı programında; Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanı Yıldız Acar, DESK Platform üyesi Cemal Ersü, İş İnsanlarından Ahmet Eraslan, Bışar Çoktin, Nedim Kolan ve Maksud Konyar, Doğubayazıt’ın İl  olması için yapılacak girişimler ve destek mahiyetinde birer konuşma yaptılar.


DESK Platform üyesi Cemal Ersü, yaptığı konuşmasında “DESK Platformumuzun kuruluşu 2006 yılında STK’larımız tarafından oluşturulmuş, ilçe basınımız ve kanaat önderlerimizin iştirak ettiği bir platform olarak kuruldu. İl Sayısının 100’e çıkacağı ile ilgili haberler çıktı, il olacak ilçelerden biri neden Doğubayazıt olmasın. 5442 sayılı il idare kanunu çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı, İç işleri bakanlığı ve TBMM’den geçeceği için bu yetkili kurumlarla irtibat halinde olmalıyız. Doğubayazıt’ımızın bu müktesep hakkının yeniden verilmesi ve birçok eksik hizmetlerimizin verilmesi için il olmalıyız. İl olabilmemiz için imza kampanyasını başlatmak için bugün bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada imza kampanyası için muhtarlarımıza vereceğimiz Doğubayazıt İl Olsun başlıklı kağıtlarımıza, vatandaşlarımızın imzalarını alarak muhtarlarımız bize teslim etmeleri durumunda gerekli mercilere ileteceğiz. Başlatmış olduğumuz bu imza kampanyası inşallah il olmamıza vesile olur”. dedi

Belediye Başkanı Yıldız Acar, yaptığı konuşmada; “İş insanlarımız ve platform üyelerinin de belirttiği gibi bugün burada bulunmamızın tek bir gündem maddesi var oda Doğubayazıt’ın İl olmasıdır. Doğubayazıt kültür, tarihi ve coğrafi konumu ve iş insanlarımız ile beraber Türkiye’nin göz bebeği, Doğunun İncisi durumundadır”. dedi

İlçe Kaymakamı Mehmet kemal Akpınar, yaptığı konuşmada “İl olmak, il sayısını arttırmak siyasi bir konu, en son 90’lı yıllarda birkaç ilimiz il oldu ondan sonra gündeme gelmedi. Önemli olan, bu gündeme gelsin ya da gelmesin, iş adamlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın, vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın böyle bir konuda bir araya gelmeleri çok önemlidir. Doğubayazıt’ın çok önemli bir potansiyeli var bu potansiyelin açığa çıkması için biz kamu olarak, kaymakamlık olarak bir şeyler yapmaktayız. Allah’a şükür son dönemde Doğubayazıt’ta çıkan iş adamlarımızın geriye dönük ilçemize ilgisi mevcut ben hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle eğitim alanında yatırımları olan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan bizim her türlü altyapımızın il olmaya hazır hale getirilmesidir. El birliği ile çalışırsak iş insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele verirsek bu alt yapının hızlı bir şekilde hazır hale geleceğini düşünüyorum”. dedi.

Bışar Çoktin, Ahmet Eraslan, Maksut Konyar ve Nedim Kolan, birer konuşma yaptılar. İş insanlarımız yaptıkları konuşmalarda Doğubayazıt’ın İl Olması için maddi ve manevi desteklerini vereceklerini söylediler.

DESK Platformu tarafından Doğubayazıt şehir merkezinin 4 noktasına imza kampanyası için stantlar açılmıştır. 

HAYDİ DOĞUBAYAZIT İL OLSUN DİYORSAN SENDE İMZA KAMPANYASINA KATIL





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum