Demokrasin Temel Taşlarından Olan Muhtarların Günü Doğubayazıt İlçesine Kutlandı.
19 Ekim Muhtarlar Günü dolaysıyla Doğubayazıt Hükümet Konağı önünde köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı bir tören düzenlendi.
Editör: Söyler Haber
20 Ekim 2024 - 16:02 - Güncelleme: 20 Ekim 2024 - 16:05
Demokrasin Temel Taşlarından Olan Muhtarların Günü Doğubayazıt İlçesine Kutlandı.
19 Ekim Muhtarlar Günü dolaysıyla Doğubayazıt Hükümet Konağı önünde köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı bir tören düzenlendi.
Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunumu ile devam etti. Doğubayazıt Muhtarlar Dernek Başkanı Gündüz Demir, günün önemine dair bir konuşma yaptı.
Törene; Merkez ve Köy Muhtarlar Dernek Başkanı Gündüz Demir, Merkez Muhtarlar Dernek Başkanı Raif Akbaş, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı M. Sena Geçit, Kamu Kurum Müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katılım sağladı.
Doğubayazıt ilçesinde 85 Köy ve 14 mahalle muhtarı olmaz üzere toplamda 99 muhtar mevcudu bulunmaktadır.
Devlet ile halk arasında köprü vazifesi görerek mahalle ve köylerin sorunlarına çözüm üretmede önemli bir rol üstlenen, yerel yönetimlerin güçlenmesi, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve demokrasin temel taşlarından biri olan Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü Doğubayazıt ilçesinde kutlandı.
Dernek Başkanı Gündüz Demir’in yaptığı konuşması;
Değerli misafirler muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesi muhtarlar günü kutlanmasına karar verilmiştir. Bugün burada 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü 9. yılını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Muhtarlık ve müessesine geç kalınmış özel bir gün bahşederek bizleri gururlandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.
Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış Çalışkan, adil hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır.
Muhtarlarımızın bir yanda köy ve mahalle sakinlerin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gerekçelerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Daha anlaşılır bir ifade ile devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir.
Muhtarlığın 188 yıllık Merkezi yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseslerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil etti gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muhtar demokrasinin temel taşıdır.
Bugünü bizlere muhtarlar günü olarak hediye eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtar gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarından başarılar diliyorum. Ayrıca muhtarlar gününde bizi yalnız bırakmadığı için AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanımız M. Sena Geçit beye de teşekkür ediyoruz”. dedi
Muhtarlar günü dolaysıyla Merkez ve Köy Muhtarları Derne Başkanları, Köy ve Mahalle Muhtarları Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demir ve Doğubayazıt İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Başara’yı makamlarında ziyaret ettiler.





FACEBOOK YORUMLAR