D.T.S.O. BAŞKANI CEMAL CAN; SÖYLER HABERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, soylerhaber.com ve agrihaberleri.net internet sitelerinin imtiyaz sahibi Sıddık Söyler, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Cemal Can ile bir röportaj yaptı.

D.T.S.O. BAŞKANI CEMAL CAN; SÖYLER HABERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Editör: Söyler Haber
15 Ekim 2022 - 13:18 - Güncelleme: 23 Ocak 2023 - 13:29


D.T.S.O. BAŞKANI CEMAL CAN;
SÖYLER HABERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, soylerhaber.com ve agrihaberleri.net internet sitelerinin imtiyaz sahibi Sıddık Söyler, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Cemal Can ile bir röportaj yaptı.

Söyler: Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası yeni Başkanı Cemal Can’a Doğubayazıt ilçesinin sorunlarını ve Doğubayazıt’lı tacirlerin çektikleri sıkıntıları sordu.

Söyler: Doğubayazıt Gürbulak Sınır kapısı, Sarısu Açık Pazarı, İhtisas Gümrükleri, Günübirlikçiler, Turizm ve Dağcıların sorunlarını sordu.

Başkan Cemal Can, başta Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda seçimlerinden bizleri bu göreve layık gören seçim sürecinde bizlere destek olan tüm üyelerimize, yönetim kuruluna, seçilmemiz konusunda destek veren meclis üyelerimize ve tüm Doğubayazıt halkına sonsuz teşekkür ederiz.

Bizler bu yönetime talip olduğumuz anda seçim günü oluşan birlik ve beraberlik ortamının görev süremiz boyunca devam etmesini, yapacağımız çalışmalarda tüm meclis üyelerimizle birlikte odamızı en üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz.

Cemal Can; “Ben bir iş insanıyım, CAN HOLDİNG olarak İhracat, İthalat, Petrol, Sağlık, Turizm, Sanayi, Eğitim, İnşaat ve birçok alanda şirketlerimiz var ve birçok alanda iş yapmaktayız. Doğubayazıt’ta iş insanlarının tüm dertlerini, sıkıntılarını ve çektikleri çileleri biliyorum. Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı, İhtisas Gümrükleri, Sarısu Açık Pazarı, Günübirlikçiler, Turizm, Dağcılar, vs. sorunlarını çözmek ve Doğubayazıt'ın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olmanın vermiş olduğu sorumluluğu yerine getirmek üzere ben ve arkadaşlarım bu yönetime talip olduk”.

Başkan Can; “Bizim ilk hedefimiz Doğubayazıt’ın il olmasıdır. Doğubayazıt il olduğu zaman tüm sorunlarımız kökünden çözülmüş olacaktır. İl olması için bizim desteklerimiz ve öncülüğümüzde DESK Platformu tarafından daha önce başlatılan çalışmalar ve bugünden sonrada yapılacak olan çalışmaların hedefine ulaşması için Ankara nezdinde şimdiden yoğun bir şekilde çalışma yürütüyoruz. Doğubayazıt’lı olup da dışarda ve içeride bulunan birçok değerli iş insanlarımızın, siyasetçilerimizin bizlere verdikleri maddi ve manevi sözleri ve   destekleriyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' dan randevu alıp, Doğubayazıt ilçemizin il olması yolunda yapacağımız adımlar ile ilgili fikirlerimizi beyan edeceğiz. Doğubayazıt'ın nasıl yaşanabilir bir yer olduğunu tarihi, turistik, ticari değerleri ile katılacağımız ulusal ve uluslararası toplantılar her yerde dile getireceğiz. Ben burada eski ve yeni yönetimdeki arkadaşlarımıza ve Doğubayazıt halkına bir çağrıda bulunmak istiyorum, İlçemizi başarıyla temsil etmemiz için bir ve beraber olmaya davet diyorum. Gelin ilçemiz için yapacağımız çalışmalara hep birlikte dahil olalım ve ilçemizi bu makus talihinden kurtaralım. Ben ve arkadaşlarım yönetimi aldığımız gün Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odasının tüm kapılarının mesai saatleri içerisinde açık olmasının talimatını verdik. Bu kapıya her insan rahatlıkla gelebilir. Kapımız her insana açıktır. Elinde projesi olan iş insanlarımız, projeleri ile beraber odamıza gelsinler, oda olarak biz onlarının iş ve işleyişlerini takip edeceğiz. Her konuda her alanda biz tüm sorumluluğu alıp resmi işlerini sonuca ulaştıracağız. Doğubayazıt’lı üniversite öğrencilerimize oda olarak burs vereceğiz. Çalışmalar yaptıktan sonra ilk etapta yılda en az 100 öğrencimize Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası olarak burs vereceğiz. Halkımıza bir daha sesleniyorum; “Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası halkın odasıdır”. Gelin hep beraber odamızı yönetelim”. dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum