Cumhuriyet Tarihinin Sivil Diplomatı Doğubayazıtlı Selahattin Bayazıt İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Anıldı

 Cumhuriyet Tarihinin Sivil Diplomatı Doğubayazıtlı Selahattin Bayazıt İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Anıldı
Editör: Söyler Haber
28 Şubat 2024 - 16:05 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 16:23


Cumhuriyet Tarihinin Sivil Diplomatı Doğubayazıtlı Selahattin Bayazıt İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Anıldı


Doğubayazıtlı Selahattin Beyazıt, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte anıldı

Doğubayazıtlı iş insanı Cumhuriyet Tarihinin Sivil Diplomatı Selahattin Beyazıt, ölümünün ikinci yılında Doğubayazıtlı iş insanları Can ailesi yönetimindeki Can Holding yönetim kuruluna bağlı İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Eski Başkanı Doğubayazıtlı Selahattin Beyazıt, ölümünün ikinci yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen “Selahattin Beyazıt: Cumhuriyet Tarihinin Sivil Diplomatı” başlıklı etkinlikte anıldı.

Etkinliğe İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Can, Başkan Yardımcıları Mehmet Can ve Prof. Dr. Mehmet Remzi Sanver, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Selahattin Beyazıt’ın eşi Ayşe Beyazıt ile oğlu Murat Beyazıt, iş dünyasından isimler ve akademisyenler ve katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Can, Selahattin Beyazıt’ın Türkiye için çok önemli bir değer olduğunu vurgulayarak “O bizim büyüğümüz, ufkumuz, idolümüz” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise Selahattin Beyazıt’ın hatıralarında unutulmaz bir yeri olduğunu vurgulayarak “Selahattin ağabeyin sadece Galatasaraylılar için değil, Türk spor tarihinde unutulmaz yeri var. Sadece sporla ilgilenmemiş, sporun içinde yer alan yöneticilerin hangi konularda iz bırakması gerektiğini göstermiştir. Bugün Türk sporu içinde yer almak isteyenler onun hayatını, anılarını çok iyi öğrenmeli. Liderliği, karakteri ve katkılarıyla sadece futbol sahalarında değil aynı zamanda toplumsal ve kültürel açıdan da derin etkiler bırakmıştır. Onun mirası gelecek nesiller için ilham kaynağı olarak yaşayacaktır. Selahattin Beyazıt Türk futbolunun unutulmaz bir kahramanı olarak her zaman hafızalarımızda yer alacak” dedi.

‘Hepimize ilham kaynağı oldu’

Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ise Selahattin Beyazıt’ın başarılarının herkese ilham kaynağı olduğunu belirterek “Doğduğun yerin önemli olmadığını, sınırları aşarak hayallerin gerçekleştirilebileceğini Selahattin Beyazıt ile gördük. Bu yönü ile hepimize ilham kaynağı oldu. Onun azmi, kararlılığı, formasyonu bizim kuşağımıza örnek oldu. Bugünkü toplantıda onu anma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyum” dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurucu Rektörü ve öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, “Selahattin ağabey Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına gönül koymuş bir insandı. Hiçbir zaman bir unvan peşinde olmadı, her zaman bir ideal peşindeydi. İnsanlara bir fener gibi ışık tutacak bir insandı” dedi.

Selahattin Beyazıt’ın oğlu Murat Beyazıt da anma etkinliğinde söz aldı. Beyazıt, “Babam tam olarak bir entelektüeldi. İş ihtirası, şöhret ihtirası minimumda olan, eğitime önem veren bir insandı. Ne kadar okursan o kadar cahil olduğunu anlarsın, okudukça hayatı daha iyi değerlendirirsin, diyen biriydi” dedi.

‘Türkiye’nin dünyaya mal olmuş büyük bir değeri’

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Remzi Sanver ise Selahattin Beyazıt’ın Türkiye’nin dünyaya mal olmuş büyük bir değeri olduğunu belirterek “İlham verici insanlar doğdukları yerin sınırlarını aşmayı bilen onun dışına çıkan insanlardır. Böyle insanlar vatanseverlikle dünya insanı olmayı bir araya getirebiliyor. Bugün kendisini saygıyla andığımız, gelecek nesillere kendisini biraz daha tanıtmaya çalıştığımız Selahattin Beyazıt böyle bir insandı. Çok insana dokundu, çok insana ilham verdi. Biz bugün onu yeni nesillere biraz daha tanıtabildiysek, onun o entelektüel heyecanını, yapmaya çalıştıklarını biraz daha anladıysak ne mutlu bize” dedi.

Tarihçi ve Yazar İzzettin Çalışlar, Selahattin Beyazıt’ın Danışmanı Refik Arkan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ural Aküzüm anma etkinliğinde söz alan diğer isimler arasındaydı.












 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum