Cumhurbaşkanı Onayıyla ''Serhat Teknopark'' Kurulumu İçin Iğdır Üniversitesine Onay!

Cumhurbaşkanı Onayıyla ''Serhat Teknopark'' Kurulumu İçin Iğdır Üniversitesine Onay!
Editör: Söyler Haber
17 Mart 2023 - 16:55 - Güncelleme: 17 Mart 2023 - 17:00



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ''Serhat Teknopark'' Kurulumu İçin Iğdır Üniversitesine Onay Verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde kurulması planlanan, “Iğdır Üniversitesi Serhat Teknoloji Gelişim Bölgesi” için onay verildi.

Gerçekleştirdiği çeşitli atılımlar ile hem Iğdır’ın hem de bölgenin gelişimine önemli katkılar sağlayan Iğdır Üniversitesi, AR-GE ihtiyaçlarının hayata geçmesi açısından önemli bir adıma daha imza attı.

Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Iğdır Üniversitesi, “Iğdır Üniversitesi SERHAT Teknopark”ın kurulması konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onay aldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın ‘Iğdır Üniversitesi Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ olarak tespit edilmesine, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Onay Kararı, Online Toplantıda Verildi
Serhat Teknopark kurulması amacıyla Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Üst Kurul üyelerinin katıldığı online bir toplantı düzenlendi.

Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın da yer aldığı toplantıda, Iğdır Üniversitesinin üstleneceği misyon ile bölgesel ve ulusal anlamda sağlayacağı katkılar hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Değerlendirmeler sonucunda, kurul üyelerinin oy birliği ile Serhat Teknopark kurulumu için onay verildi.

Toplantının ardından düşüncelerini paylaşan ve Teknopark’ın yerel ve ulusal ekonomiye önemli katkılar sunacağını vurgulayan Rektör Alma, bakanlık temsilcilerine teşekkür etti.

Rektör Alma ardından “Serhat Teknopark ilimize ve bölgemize hayırlı olsun. Önemli bir süreci geride bıraktık ve Üniversitemiz bünyesine Teknopark kazandırdık. Bundan sonra yenilikçi fikirlerin ve projelerin gelişimine ortam sağlayarak bölgemizin lider Teknoparkı olmak istiyoruz. Ayrıca gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile ulusal ve bölgesel anlamda önemli işlere imza atmak istiyoruz. Bu sürecin başarı ile tamamlanmasında emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum