CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÜRBULAK SINIR KAPISI İÇİN VERDİĞİ TALİMAT BU GECE BAŞLIYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÜRBULAK SINIR KAPISI İÇİN VERDİĞİ TALİMAT BU GECE BAŞLIYOR
Editör: Söyler Haber
18 Mayıs 2021 - 00:25 - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 - 00:43





DOĞUBAYAZIT HALKI MÜJDELİ HABERİ SEVİNÇ İLE KARŞILADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GÜRBULAK SINIR KAPISI İÇİN VERDİĞİ TALİMAT BU GECE YERİNE GELİYOR.

01.05.2021 Günü yayımladığımız Gürbulak Sınır Kapısı için müjdeli haberimiz 18.05.2021 günü saat 00.01 itibariyle gerçekleşecektir.
Türkiye'nin, ikinci büyük kapısı olan, pandemi tedbirleri kapsamında kapalı olan Gürbulak sınır kapısı 18.05.2021 Salı günü saat 00.01 itibariyle yeniden ticarette açılacaktır.

Bundan 17 gün önce Ankara’da yapılan AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile iftar programına katılan AK Parti MKYK üyesi eski Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye’ye açılan İran sınır kapılarının durumun arz edilmiştir.

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar 01.05.2021 günü yaptığı açıklamasında “bölge koordinatörler toplantısında eski Ağrı İl Başkanı ve şimdi Doğuanadolu Bölge Koordinatörümüz Av. Abbas Aydın, AK Parti MKYK üyesi eski Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile yaptıkları görüşmelerinde İran sınır kapılarının kapalı olması Doğubayazıt ve Van illerinin bu kapalılık döneminden büyük ekonomik zararlara uğradığı gündeme gelmiştir. Ankara’da yapılan MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’ye açılan İran sınır kapılarının bölgeye yaptığı zararların durumu arz edilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tam kapanma bittikten sonra Van Kapıköy, Esendere ve Doğubayazıt Gürbulak Sınır kapılarının açılması için hemen oradan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı arayarak üç sınır kapısının 17 Mayıs’tan sonra açılması için talimat vermiştir.

Başkan Konyar “Evet; bugün itibariyle Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla o gün verdiğimiz söz AK Parti hükümeti tarafından 18.05.2021 günü saat 00.01 itibariyle Gürbulak Sınır Kapısı ticaret ve yaya girişine yeniden açılarak yerine gelecektir. Kadim şehir Doğubayazıt’ın tek geçim kaynağı Gürbulak Sınır Kapısıdır. Doğubayazıt ve çevre illerden günde en az 4-5 bin insanlar evlerine ekmek götürecektir. Pandemi sürecinde ekonomi sıkıntı çeken halkımız İran ile yapacakları ticaretleriyle hem ülke ekonomisine hem de Doğubayazıt ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Gürbulak Sınır Kapısının açılması için talimat veren Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti hükümetine, Ticaret Bakanı Sn. Mehmet Muş, Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ’ya Doğubayazıt halkı adına sonsuz teşekkür eder saygılarımızı sunuyoruz.” dedi


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum