Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü Doğubayazıt'ta kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü Doğubayazıt'ta kutlandı
Editör: Söyler Haber
18 Mart 2022 - 20:44 - Güncelleme: 18 Mart 2022 - 21:11


Çanakkale Zaferi’nin
107’nci yıl dönümü Doğubayazıt’ta kutlandı

Doğubayazıt’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla, Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na saat 9.30 da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Törene; Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, 1. Mknz. P.Tug. Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, Cumhuriyet Başsavcı Bahri Özbakır, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, CHP İlçe Başkanı Sabahattin Kunduracıoğlu, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Grup Başkanı ve Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Şehit ve Gazi Dernekleri, STK Temsilcileri, Askeri erkan, Kurum müdürleri, öğrenciler ve Doğubayazıt halkı katılım sağladı.


Doğubayazıt Şehitlik Mezarı saat 10.00 da ziyaret edildi. Protokol üyeleri tarafından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılarak dualar okundu. Günün anlam ve önemi belirte bir konuşma yapıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimiz, ebediyete intikal eden gazilerimiz rahmet ve saygıyla, hayatta olan kahraman gazilerimiz ise minnet ve şükranla anıldı.


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Konferans Salonunda yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine dair öğrenciler tarafından okunan şiirler, türküler ve sinevizyon gösterimi ile program devam etti.

Okunan Kur'anı Kerim tilavetinin ardında şehitler için dular edildi.


Düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Doğubayazıt ilçe kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, tarafından ödüller verildi ardından program sona erdi.

Anma töreni sona erdikten sonra, Kaymakam Akpınar ve beraberindeki heyet bu vatan uğruna hayatını kaybeden şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi.

Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar ve Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şehit ailelerinin evlerine giderek ziyaret etti.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum