BOŞ ARSYA ÖDENEN 10 MİLYON 200 BİN TL NEREYE GİTTİ

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, tarafından 11 ay önce 10 Trilyon 200 Milyar liraya alınan kent ormanı, 308 dönüm taşınmazda bir fidan ve bir ağaç dahi dikilmediği görülmüştür.

BOŞ ARSYA ÖDENEN 10 MİLYON 200 BİN TL NEREYE GİTTİ
Editör: Söyler Haber
24 Mayıs 2022 - 00:20 - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 - 00:43


BOŞ ARSYA ÖDENEN 10 MİLYON 200 BİN TL NEREYE GİTTİ

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, tarafından 11 ay önce 10 Trilyon 200 Milyar liraya alınan kent ormanı, 308 dönüm taşınmazda bir fidan ve bir ağaç dahi dikilmediği görülmüştür.

10 Milyon 200 Bin TL ile Doğubayazıt ilçesinin en can alıcı ihtiyaçları giderilecekken ne yazık ki Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın keyfi uygulamaları yüzünden vatandaşın paraları heba olmuştur.

Doğubayazıt Belediyesi Başkanı Yıldız Acar tarafından yapılan açıklamalarda Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçecek olan Doğubayazıt Kent Ormanı Projesiyle, Doğubayazıt ilk ve bölgede tek olan devasa bir kent ormanı olacaktı.

Yıldız Acar tarafından Ağrı Dağı eteklerinde 10 Milyon 200 Bin TL’ye alınan boş bir arsanın altında DOĞAL GAZ hattı geçmekte olup, 08.07.2021 yılında alınan arsa, Cumhurbaşkanlığı 2021/14 Sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesine uyulmadığı görülmüş ve bugüne kadar o arsada bir fidan dikilmemiş ve bir işlem yapılmamıştır.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın dahi mecliste ret oyu kullandığı arsa alımı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Doğubayazıt halkının verdiği vergiler ile toplanan paralar, kamunun malı olan bir belediye zarara uğratılmıştır.

09.08.2021 Doğubayazıt Belediyesinin resmi Facebook sayfasında yayımlanan yazısı
Doğubayazıt Kent Ormanının İçerisinde Neler Olacak?
TIRMANMA PARKURU
Parkurlarda çift kancalı ekipmanlarla güvenli bir şekilde tırmanma yapılabilecek.
SPOR KOMPLEKSİ
Ağrı Dağı manzarası ile içerisinde top sahası, tenis kortu, basketbol sahası vb. gibi sportif faaliyetler yapılabilecek bir spor kompleksi.
AT ÇİFTLİĞİ VE HAYVANAT BAHÇESİ
At binmenin keyfine varmak için hazırlanan at çiftliğinde deneyimli hocalarla binicilik eğitimi almanın yanı sıra çocuklarımız ve gençlerimiz burada hayvanat bahçesinde gezerek, hayvanların doğal yaşamını görebilme fırsatına kavuşacak.
KAPALI HAVUZ VE GÖLET
Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak kendilerini sportif faaliyetlere ve sosyal aktivitelere yönlendireceği bir mekâna sahip olabilecek.
MİNYATÜR OYUN VE PİKNİK ALANLARI
Vatandaşlarımız burada rahatlıkla çocuklarıyla piknik yapabilecek. Yapılan oyun alanlarıyla çocuklarımız oyun oynamanın tadını çıkaracak.
ORGANİK SERA ALANI
500 metre karelik 3 bölümden oluşan sera alanına ilk 100 metrekarelik bölümüne bitki tohumları atılacak.
200 metre karelik ikinci bölümüne çimlenen tohumlar viyol haline getirilecek.
200 metre karelik olan üçüncü bölüme ise viyollerin toprağa taşınması planlanmaktadır. Bu sayede yaklaşık yılda 500 bin adet çiçek yetiştirip ilçemizin belirli alanlarına dikilecektir.
OTOPARK
Vatandaşlarımız buraya gelerek araçlarını rahatlıkla park edebilecek.
Tüm verileri ve resmi olan tüm girişimleri tüm şeffaflığı ile halkımızla paylaşıyor, bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı Sosyal medya hesaplarımız üzerinden veya kurumumuzda misafir etmekten mutluluk duyarız.
DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum