​​​​​​​BOKSÖR MÜDÜR DOĞUBAYAZIT AHMEDİ HANİ ANADOLU LİSESİ (DOĞUBAYAZIT LİSESİ)'NİN 73 YILLIK TARİHİNİ NAKAVT ETTİ

​​​​​​​BOKSÖR MÜDÜR DOĞUBAYAZIT AHMEDİ HANİ ANADOLU LİSESİ (DOĞUBAYAZIT LİSESİ)'NİN 73 YILLIK TARİHİNİ NAKAVT ETTİ
Editör: Söyler Haber
19 Temmuz 2021 - 09:08 - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 - 11:06
 


BOKSÖR MÜDÜR DOĞUBAYAZIT AHMEDİ HANİ ANADOLU LİSESİ
(DOĞUBAYAZIT LİSESİ)’NİN 73 YILLIK TARİHİNİ NAKAVT ETTİ

Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi eski ismi ile Doğubayazıt Lisesi’nin kısa tarihçesi

Doğubayazıt Lisesi 1948 yılında Ortaokul olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

 Doğubayazıt Ortaokulu 1968-1969 Eğitim-Öğretim Yılında Doğubayazıt Lisesi´ne dönüştürülmüştür. İlk mezunlarını 1970-1971 Eğitim-Öğretim yılında vermiştir.

Ayrıca zamanla ihtiyaca cevap veremediğinden dolayı 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında Doğubayazıtlı işadamı Selahattin Beyazıt tarafından ek bina olarak 12 derslik daha yaptırılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2010/30 sayıl genelgeleri kapsamında Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturularak 2010-2011 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulun adı Ahmedi Hani Anadolu Lisesi olmuştur.


Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi İşadamı İbrahim Yassuboğa tarafından yapılacaktı ama daha sonra İbrahim Yassuboğa tarafında Ağrı Valiliği’ne ve İl milli eğitim müdürlüğü ’ne verilen bilgiler doğrultusunda, pandemiden dolayı okulu yapmayacaklarını beyan edilmiştir.

Yıllarca Doğubayazıt’a bir Fen Lisesinin yapılması için haberciler yazarlar gazetelerde yazılar yazdılar, siyasi girişimler oldu, ama bir çözüm üretilmedi.

Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi eski ismi ile Doğubayazıt Lisesinin çarşı içerisindeki arsasının yerine ÖMER ÇOKTİN FEN LİSESİ yapılacaktır. Doğubayazıt halkı olarak hiçbir itirazımız yoktur ve olmayacaktır.

Başta belirtmekte fayda var; şahsım, eğitim camiası ve tüm Doğubayazıt halkı adına BIŞAR ÇOKTİN ve ailesine Fen Lisesini Doğubayazıt’a kazdıracakları için sonsuz minnettarız, Allah sizlerden razı olsun, Rabbim sizlere daha çok bol kazançlar nasip etsin ki sizlerde yavrularımıza eğitim yuvalarını yapınız inşallah.  

Evet; yıl 2021 tam üzerinde 73 yıl geçmiş 10 binin üzerinde mezun vermiş olan okul, halen 750 civarında öğrencisi mevcut, Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi eski ismi ile Doğubayazıt Lisesi ilgisiz ve işin ehli olmayan yöneticiler tarafından tarihi sayfalarında yok olmaya yüz tuttu.

Doğubayazıt halkı soruyor; Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen bey Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi 750 civarında öğrencisi, 45 yakın öğretmeni olan okulun akıbeti ne olacak?

Ağrı Valiliği tarafından gelen yazıda okulun kullanılmaz bir durumda olduğunu, okulun derhal yıkılması için gelen talimatın ardında yıkılan okul için bugüne kadar Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi eski ismi ile Doğubayazıt Lisesi için hiçbir işlem yapılmamıştır.

Ağrı Valiliği ile Doğubayazıtlı hayırsever İş adamımız Bışar Çoktin arasında yapılacak protokolde Ahmedi Hani Anadolu Lisesinin ÖMER ÇOKTİN FEN LİSESİNE dönüşümünün kademeli olarak gerçekleştirilmesi;
 Hayırsever iş adamımız Bışar Çoktin ‘in Fen Lisesi yapma isteğinin gerçekleşmesine

Hali hazırda eğitim öğretim görecek bir okulu olmayan Ahmedi Hani Anadolu Lisesi 750 öğrencisinin ulaşım, yeme-içme masrafından kurtulmasına, en önemlisi güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmesine, velilerinin öğrencilerinin geleceği için kaygılarının önüne geçilecektir.

1948 yılından 2021 yılına kadar Ahmedi Hani Anadolu Lisesi (Doğubayazıt Lisesi) ‘nden bir şekilde yolu geçmiş   Doğubayazıt ile özdeşleşmiş   bu okuldan yetişen akademisyen siyasetçi, iş adamı öğretmen, mühendis, mimar, eczacı ve daha başka on binin üzerinde mezun vermiş bir tarihi el birliğiyle yok edilmemesi ve hatıralarının canlı tutulması adına son derece önem arz etmektedir.”


Eğitim camiasına soruyoruz 5 okul 24 derslik bir binada nasıl eğitim-öğretim görebilir?

Ahmedi Hani Lisesi okul binası İki yıla yakın bir zamandır yıkılmış olup, şu an ilçe ve okul sahipsiz kalmıştır. Ahmedi Hani Anadolu Lisesi, Yunus Emre Lisesi, Sarıgül Ortaokulu, Sarıgül İlkokulu, Sarıgül Anasınıfı, 18 yaşındaki genç ile 5 yaşındaki bir çocuk toplamda (5) okul aynı binada, aynı okulda ders görmekteler.


Sporcuların spor salonlarında faaliyet göstermesi, eğitimcilerinde eğitim-öğretim alanında faaliyet yapması şart.

Çocuklarımızın eğitim yuvalarını yıktırdınız,
O okuldan bu okula taşıttınız,
Yerlerinden yuvalarından mahrum ettiniz,
Bugüne kadar hiçbir çözüm üretmediniz,
Makam arabalarınıza binip tenezzül etmeyipte araba kapılarını kendiniz açmayıp fiyakalar çektiniz,

Makam odalarınızda deri koltuklar üzerinde oturup ince belli fincanlar içerisinde yanında lokumlar koyup kahveler içip keyif sürdürdünüz,
Sizler keyfi sefalar içerisinde bir hayat yaşarken, eğitim yuvalarını yıktığınız, bir çözüm üretmediğiniz ve bugüne kadar göçebe bir hayat yaşayan 750 öğrenci, 45 öğretmen ve 2 hizmetlinin yanı sıra ailelerini de katarak bunların vebali altında mahşer gününde nasıl kalkacaksınız.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Demokrasi Nöbetinde" dış güçler, PKK ve hain (FETÖ PDY) örgütüne karşı kendi halkınız ve Doğubayazıt halkı ile beraber olma yerine, 14 Temmuz günü kendi sosyal medya hesabınızda yaptığınız paylaşımda; Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonasını, Başkan adayımız Sn. Selçuk Aydın ve arkadaşlarımızla ziyaret ettik. Bu ekip ruhuyla, birlikteliğimizle çok çalışarak güzel işler başaracağız. Bu yolda çaba gösteren tüm arkadaşlarımı kutluyorum. İhsan Kösen.

Boks Federasyonu Başkan adayı arkadaşınız Selçuk Aydın’a destek olmak için, 13 Temmuz günü Sakarya’da düzenlenen Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonasını giderek tribünde yerinizi aldınız.

Kendi sosyal medya hesabınızda; boks dalında antrenör ve Boks Federasyon Başkan adayı arkadaşlarınız için yaptığınız destek ve verdiğiniz beyanatlar yerine, Doğubayazıt ilçesinde yaptığınız eğitim yuvalarının resimlerini verip boy, boy fotoğraflar paylaşsaydınız daha iyi olmazmıydı?


Bir sporcu olarak boks dalında Türkiye’yi gurur ile temsil etmişsiniz, Dünya 3. olmuşsunuz ay yıldızlı formayı gurur ile giymişsiniz, ay yıldızlı bayrağı gurur ile dalgalandırmışsınız, milli sporcularımız bizlerin gururudur, sizlere saygı duyuyoruz hocam,

Doğubayazıt halkı adına sizlerden ricamızdır lütfen yol yakınken eğitim camiasını bırakın boks ringlerine geri dönün.

Doğubayazıt’ta işin ehli olmayanlar tarafından yönetilen bir eğitim camiasının sonuçları nakavt ile sonuçlanmıştır.

Burada Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi eski ismi ile Doğubayazıt Lisesi öğrenci, veli ve mezunlarına sesleniyorum; sizler elleri kolları bağlı olarak nereye kadar susacaksınız, bir tarihin yok olmasına nasıl göz yumacaksınız, çocuklarımızın eğitim yuvalarını yıktılar, makam odalarında oturup bugüne kadar hiçbir şey yapmadılar, sosyal medyada “eğitim yuvamızı yapalım” kampanyası başlatmaya ne derseniz.

HAYDİ; DOĞUBAYAZIT AHMEDİ HANİ ANADOLU LİSESİ VE ESKİ İSMİ İLE DOĞUBAYAZIT LİSESİ ÖĞRENCİ VE VELİLERİ GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR, GÜN OKULUMUZU YAPMA GÜNÜDÜR.







 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum