Başkan Kenan Alkan'a Çağrı ve Önerimiz

Türkiye genelinde ekmeğe ve lokanta yemeklerine yapılan zamlar vatandaşlar arasında tepkiye neden olmuştur.

Başkan Kenan Alkan'a Çağrı ve Önerimiz
Editör: Söyler Haber
20 Nisan 2024 - 22:26 - Güncelleme: 21 Nisan 2024 - 08:37



HALK EKMEĞİ VE KENT LOKANTASI DOĞUBAYAZIT’TA NEDEN OLMASIN!


Türkiye genelinde ekmeğe ve lokanta yemeklerine yapılan zamlar vatandaşlar arasında tepkiye neden olmuştur.


2023 yılı verilerine göre ilçe ve köyleri ile beraber nüfusu 114.727 olan Doğubayazıt’ta, vatandaşlar tarafından yıllardır dile getirilen “belediye neden bir halk ekmek fırını açmıyor” ve son yıllarda batı il ve ilçelerinde belediyeler tarafından açılan Kent Lokantaları Doğubayazıt ilçesinde neden açılmasın.


Türkiye’nin hemen hemen her il ve ilçesinde belediyeler tarafından kurulan ekmek fabrikaları fakir fukaranın ekmek alacağı yer olurken, Doğubayazıt ilçesinde neden açılmadığı bir muamma. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde belediyeler tarafından açılan kent lokantaları dar gelirli vatandaşların dışarıda yemek yeme ve umut kapısı olmuştur.


1973-1984 yıllarında Doğubayazıt'ta Belediye Başkanlığı görevini yapan merhum Burhan Dumlu döneminde, ilçede fırıncılar ekmeğe yaptıkları zammı kabul etmemiş, o gün fırıncılar ekmek çıkarmamış ve fırınlarını kapatarak grev yapmışlardı.


Fırıncıların yaptıkları bu greve karşı, merhum Belediye Başkanı Burhan Dumlu, ilçedeki tüm fırınların kapısına mühür vurdurarak çevre ilçelerden ekmek getirmiş ve Doğubayazıt’ta ekmeği ucuz bir fiyat ile vatandaşlara ulaştırmıştır.


Merhum Burhan Dumlu, o dönem Doğubayazıt halkının bir daha ekmek sıkıntısı çekmemesi ve ucuz ekmek alabilmesi için, Doğubayazıt Belediye binasının arka tarafında son sistem bir ekmek fabrikası açmıştır. İşletmesi belediye personeli tarafından yapılan ekmek fabrikası halkın hizmetine sunulmuştur.
Merhum Burhan Dumlu o dönemde kasap ve fırıncılara karşı yaptığı icraatlar ile Doğubayazıt halkının kalbinde yer edinmiştir, fakir fukara babası olarak da halen ismi anılmaktadır.


1994-1999 yılları arasında Doğubayazıt Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Konyar, tarafından ilçede kasapların kırmızı ete yaptıkları fahiş zamma merhum Ali Konyar dur diyerek, kasap dükkanlarını kapatarak çevre il ve ilçelerden Doğubayazıt ilçesine kırmızı et getirip vatandaşın mağduriyetini gidermiş ve vatandaşın gönlünde taht kurmuştur.


Önceki dönem Bağımsız Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yıldız Acar'a da bu öneri ve çağrımız 8.12.2021 tarihinde “Doğubayazıt’ta Neden Halk Ekmeği Yok” adlı haberimiz ile, Söylerhaber.com ve Agrihaberleri.net sitlerimizden yapılmış ve ne yazık ki bu çağrımız Yıldız Acar, tarafından yanıtsız bırakılmıştır.


Evet; 31 Mart yerel seçimlerinde Doğubayazıt'ta Belediye Başkanı olarak seçilen Kenan Alkan'a da bir çağrı ve öneri yapıyoruz; ilk icraatınız olarak Doğubayazıt’ta yapatıracağınız bir halk ekmek fırını ile fakir fukaraya hijyenik bir ortamda çarşıda ve mahallerde kurulacak olan ekmek satış büfelerinden satılacak olan ucuz ekmek ve merkezde açacağınız Kent Lokantası ile yıllarca isminiz Doğubayazıt’ta merhum Burhan Dumlu ve merhum Ali Konyar gibi anılacaktır.

Doğubayazıt'ta halk ekmek fabrikasında ve kent lokantasında çalışacak olan kadın ve erkek vatandaşlarımıza bir iş kapısıda açmış olursunuz.
Elinizdeki bu büyük fırsatı kullanacağınızı umuyoruz…

Sıddık Söyler
Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti
www.soylerhaber.com
www.agrihaberleri.net




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum