BAŞKAN ACAR, DOĞUBAYAZIT'TA BELİRLENEN YERLERİ ​​​​​​​KAMULAŞTIRIP PARASINI BİZ VERECEĞİZ.

Başkan Acar, Doğubayazıt’ta yapılacak olan okul yerlerinin kamulaştırmasını biz yapacağız. Vatandaşların yer paralarını Doğubayazıt Belediyesi olarak biz karşılayacağız.

BAŞKAN ACAR, DOĞUBAYAZIT'TA BELİRLENEN YERLERİ ​​​​​​​KAMULAŞTIRIP PARASINI BİZ VERECEĞİZ.
Editör: Söyler Haber
28 Eylül 2021 - 18:15 - Güncelleme: 01 Ekim 2021 - 20:24


BAŞKAN ACAR, DOĞUBAYAZIT’TA BELİRLENEN YERLERİ
KAMULAŞTIRIP PARASINI BİZ VERECEĞİZ.

Başkan Acar, Doğubayazıt’ta yapılacak olan okul yerlerinin kamulaştırmasını biz yapacağız. Vatandaşların yer paralarını Doğubayazıt Belediyesi olarak biz karşılayacağız.

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür Platform üyeleri Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar’ı makamında ziyaret ettiler.

DESK Platform üyeleri; DESK Bşk. Milli Eğitim eski Müd. Cemal Ersu, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. Sıddık Söyler, Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müd. Hamza Salman, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Bşk. Tamer Nihat İsmailoğlları, Mil Diyanet Sen Doğubayazıt İlçe Bşk. Mehmet Emin İçten, Tic. Odası Meclis Üyesi Ahmet Can, İşadamı Mehmet Emin Ülgen, Başkan Acar’ı makamında ziyaret ettiler.

 
DESK Platform üyeleri tarafından 02.09.2021 günü ziyaret edilen Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, ilçede yeni yapılacak olan okulların yer tahsisi nedeniyle 27.09.2021 günü tekrar ziyaret edildi.

02.09.2021 günü Ziyaret esnasında DESK Platform üyeleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’i ziyaretleri esnasında ilçemizin okul ihtiyaçlarını dile getirildiğinde, Müdür Kökrek, bu konu hakkında arsa bulunabilmesi halinde ilçede yeni okullar yapılabileceğini dile getirmişti. Bunun için DESK Platform üyeleri tarafından Başkan Acar’dan Okul yapımı için arsa talebinde bulunulmuştu.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve İş adamları tarafından Doğubayazıt ilçesinde yeni yapılacak olan okullar için, 27.09.2021 günü gerçekleşen ziyarette, Başkan Yıldız Acar tarafından Doğubayazıt ilçesinde belediye olarak belirlenen mevkilerinin, imar müdürlüğü tarafından yapılacak olan çalışmalarda ayrıntılı bir şekilde 01.10.2021 Cuma günü DESK Platform üyelerine sunulacaktır.

DESK Platform üyelerinin toplantıda yaptıkları konuşmalarında "AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin eğitim konusunda çok duyarlı olduğunu, Plan ve Bütçe Komisyonunda olması Ağrı için büyük bir şansttır. İlçemizde okul sıkıntısı çekilmektedir. Çocuklarımız 42 kişilik sınıflarda ders görmektedirler. Belediye tarafından belirlenen mevkilerde en kısa sürede eğitim yuvaları ilçemizde yapılmasını talep ediyoruz". dediler

Doğubayazıt ilçesinde yapılacak olan okulların hangi mevkilerde yapılacağını nerelerde yapılacağını ve yer tahsisinin nasıl olunacağı hakkında Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar yaptığı açıklamasında “Doğubayazıt Belediyesi olarak ilçemizde yeni yapılacak okullar hangi mevkilerde yapılacaksa, kaç tane okula yeri tahsis edilecekse, milli eğitim müdürlüğü ve DESK Platform üyleri ile yapacağımız istişarelerden sonra Doğubayazıt Belediyesi olarak biz yapacağız. Belediye olarak okul  yerlerinin  kamulaştırmasını biz yapacağız. Vatandaşlarımızın yer tahsis paralarını biz karşılayacağız. Yeter ki ilçemizde okul yapılsın, çocuklarımız eğitim-öğretimlerine devam etsinler. Bu gibi sıkıntıların giderilmesi için Doğubayazıt Belediye Başkanı olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa sizlerin huzurunda Doğubayazıt halkına söz veriyorum hepsini yerine getireceğiz.” dedi

Doğubayazıt Eğitim, Sağlık ve Kültür (DESK) Platform üyeleri tarafından Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar’dan alacakları yer tahsis belgelerini Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e vereceklerini dile getirdiler.
Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum