BAKAN YUMAKLI'YA AĞRI'NIN SORUNLARINI İLETTİLER.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI’yı Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Orhan GÜNGÖR, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet TAŞDEMİR ve Tutak Belediye Başkanı Bülent DURU, makamında ziyaret etti.

BAKAN YUMAKLI'YA AĞRI'NIN SORUNLARINI İLETTİLER.
Editör: Söyler Haber
17 Kasım 2023 - 17:37 - Güncelleme: 17 Kasım 2023 - 17:41
 
TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’YA
AĞRI’NIN SORUNLARINI İLETTİLER.

AK Parti Ağrı İl Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları İlin ve İlçelerinin Sorunlarını Bakan İbrahim YUMAKLI’ya Rapor Halinde Sundular.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI’yı Ak Parti Ağrı İl Başkanı Av. Orhan GÜNGÖR, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet TAŞDEMİR ve Tutak Belediye Başkanı Bülent DURU, makamında ziyaret etti.


AK Parti Ağrı İl Başkanı GÜNGÖR, Belediye Başkanları TAŞDEMİR ve DURU Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI’yı Ağrı’ya davet ettiler.



AK Parti Ağrı il Başkanı Av. Orhan GÜNGÖR;
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 6 adedi 4x4 olmak üzere toplamda 10 adet araç kiralanarak, hizmet alım suretiyle edinilen taşıt sayısının 28 âdete artırılması, Ağrı İline Toprak Mahsulleri Ofisine Bina ve Silo Tesislerin şehir dışına taşınabilmesi ve yetersiz olduğundan dolayı yeni bina ve siloların yapılması, Ağrı Şeker Fabrikasına çeşitli unvanlarda 911 boş olan kadroya memur ve işçi alımının yapılması, Et ve Süt Kurumu Satış Mağazası talebi, Ağrı Belediyesi tarafından bir et satış mağazası için gerekli tüm ekipmanlara sahip, anahtar teslim ve kullanıma hazır yer tahsis edilmesi halinde satış mağazası açılabileceği dile getirildi.


Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet TAŞDEMİR,
Bakanı İbrahim YUMAKLI’dan Balıklı Göl için acil çözüm üretilmesi talebi, Doğubayazıt ilçesi içme suyunu Balıklı Gölden almakta, Doğubayazıt ilçesi için acilen su kaynağının bulunması ve su kaynağı bulunmaması durumunda Balıklı Gölün kuruyacağını, Taşlıçay ilçesinde tarım için yatırımlar yapılması, çiftçilere destekler sunulması, hayvancılığın canlanması, Taşlıçay Gölünün tanıtımında tekne talebi, Taşlıçay’da bulunan kırmızı benekli alabalık türünün avcılığına yasaklama getirilmesi, Taşlıçay’da bulunan kırmızı benekli alabalık türünün üretilmesi ve göle bırakılması talepleri dile getirildi.



Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru;
Bakan YUMAKLI’ya yapımı planlanan ve başlama durumu yılan hikayesine dönen YAĞMUR ve BULUT barajlarının yüklenici firmaları hakkında şikayetlerini dile getirdi. Bakan YUMAKLI, konuyla bizzat ilgileneceğini bu yatırımın bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkı sunacağını biran önce yapım işine başlanacağının sözünü verdi. Tutak ilçesinde çiftçilerin çektiği sıkıntıları da dile getirildi ve 2024 yılı içerisinde TMO alım ofisinin Tutak ilçesinde açılacağı sözünü aldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum