BAKAN YERLİKAYA SINIR GÜVENLİĞİ TOPLATISI İÇİN DOĞUBAYAZIT'TA

Bakan YERLİKAYA, Sınır güvenliği toplantısına katılmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Doğubayazıt ilçesine geldi.

BAKAN YERLİKAYA SINIR GÜVENLİĞİ TOPLATISI İÇİN DOĞUBAYAZIT'TA
Editör: Söyler Haber
12 Kasım 2023 - 16:43 - Güncelleme: 12 Kasım 2023 - 20:01
 

BAKAN YERLİKAYA SINIR GÜVENLİĞİ TOPLATISI İÇİN DOĞUBAYAZIT’TA

Bakan YERLİKAYA, Sınır güvenliği toplantısına katılmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Doğubayazıt ilçesine geldi.

İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA, Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Ağrı Belediye Başkanı Metin KARADOĞAN ve il protokolü tarafından Ağrı Ahmed-i Hani Havaalanında karşılandı.


Daha sonra İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA ve beraberindeki heyet Doğubayazıt ilçesine geçti.

Bakan YERLİKAYA Başkanlığında; Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif ÇETİN, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken KİLERCİ ve ilgili birim yetkililerinin katılımlarıyla, Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısında Sınır Güvenliği Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Bakan YERLİKAYA, Türkiye-İran sınırı hakkında basın mensuplarına bilgiler sundu.

Bakan Ali YERLİKAYA yaptığı açıklamasında; Ağrı ile İran sınırımızın uzunluğu 84 km. Sınır boyumuz 7 bileşenin sınır fiziki güvenlik sistemi ile korunuyor. Sınır hattının 81,3 km kısmına modüler beton duvarı ve devriye yolu yaptık. Zorlu coğrafik yerlerde beton duvar yapılmayan yerlere kafes tel yapıldı. 70 porsan sismik sensör ile kapatıldı. Sınır hattı boyunca 59 elektro optik kule inşaatı tamamladı. 36 gözetleme kulesi ile 23 haberleşme kulesi yatırımı devreye alındı. Sınır aydınlatma ve güvenlik projesi KENTES kritik görülen bölgelerde 30 metre aralıklarla kameralar yerleştirilmiştir. 167 kamera ile yasa dışı geçişlere süratle müdahale edilmektedir. Hava şartları uygun olduğu günlerde İHA, SİHA'lar sınır güvenliğimizde aktif görev almaktadır. Devletimiz tüm imkan ve kabiliyetleri ile buradadır. Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir. Huzur ve güvenliğimizin sağlanmasında düzensiz göç ile mücadelemiz olmazsa olmazımızdır. Milletimizin huzuruna, güvenliğine kast edenlere tahammülümüz yoktur ve hiçbir zamanda olmayacaktır. Şunu gönül rahatlığı içerisinde söylemek istiyorum “milletimizin hasbi duası ve desteği bizimledir”. Vereceğimiz mücadele topyekûn seferberlik ruhuyla vereceğimiz mücadeledir. Milletimiz ve devletimiz hem dem olmuştur. Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye yüzyılında huzur ve güven için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. dedi

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ett.

Bakan Ali YERLİKAYA heyeti ile beraber Türkiye-İran sınır hattında incelemelerde bulundu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum