Bakan Kiralarını Ödüyor, Başkan Taşkın, Dükkanları Yıkıyor

Editör: Söyler Haber
22 Şubat 2025 - 11:54 - Güncelleme: 22 Şubat 2025 - 12:00
Bakan Kiralarını Ödüyor, Patnos Belediye Başkanı Taşkın, Çarşı Merkezindeki Dükkanları Yıkıyor,
Patnos Belediyesi Tarafından “Çarşı Merkezinin Modernleşmesi” Proje Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi.
Patnos Belediyesi, ilçede büyük bir dönüşüm başlatmak amacıyla Fenerbahçe Pasajı'nda yapılacak projeyi tanıttı. Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ilçede kötü görüntülerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini vurguladı.
Başkan Taşkın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, Milletvekili Sayın Ruken Kilerci'nin desteğiyle bakanlık onayının alındığını duyurdu. Bu projeyle birlikte Patnos'un kalkınması için gerekli tüm çalışmaların başlatıldığını belirten Taşkın, esnafların da projeye destek vermesinin önemine dikkat çekti.
Patnos'un Çarşı Merkezinde Değişim Başlıyor
Patnos'un tek katlı işyerlerinin ilçeye kötü bir görüntü kattığını ifade eden Başkan Taşkın, çarşı merkezinin daha estetik bir görünüme kavuşturulması için esnaf desteği talep etti. Proje, eski yapıların yerine yeni işyerleri inşa edilmesini ve böylece şehir merkezinin daha modern bir hale gelmesini hedefliyoruz.
Alternatif olarak, proje kabul edilmezse, yeni bir Patnos kurulması adına Patnos şehirlerarası otogarının bulunduğu alanda benzer bir proje gerçekleştirileceğini belirtti. Bu durumda, eski yapıların iyileştirilmesi ve şehir merkezine gereken önemin verilmesi istiyoruz.
Proje Süreci ve Esnaf Desteği
Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci ve Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, bakanlıkla yaptığı görüşmelerin ardından, proje sürecine hemen başlanacağı açıklandı.
Başkan Taşkın, çalışmaların 450 gün içinde tamamlanacağı ve esnafa teslim edileceğini belirtti. Ayrıca, proje sürecinde esnafların kira ödemeleri için bakanlık tarafından destek sağlanacağı müjdesi verildi.
Taşkın, "Bugün Patnos'un daha güzel bir yer olmasını istiyorum. Milletvekilimiz ile birlikte büyük fırsatlar yakaladık Patnos'a hak ettiği hizmeti getirmeyi hedefliyoruz. Bu fırsatı kaçırmayın, 80 yıldır aynı durumda olan çarşı merkezi, bu değişikliklerle birlikte daha modern ve estetik bir hale gelecek," dedi.
Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, halkı ve esnafı bu büyük değişimin parçası olmaya çağırarak, ilçenin daha modern bir yapıya kavuşacağını ve herkesin bu sürece destek vermesinin önemini vurguladı.
FACEBOOK YORUMLAR