BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU, AĞRI'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda heyet tarafından karşılandı.

BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU, AĞRI'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
Editör: Söyler Haber
26 Eylül 2021 - 08:01 - Güncelleme: 26 Eylül 2021 - 08:25


ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU,
AĞRI’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'nda heyet tarafından karşılandı.

Temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Karaismailoğlu, cuma namazını kıldığı Hamur ilçesinde belediye ziyaretinin ardından Valiliğe geçti.

Valilik şeref defterini imzalayan Karaismailoğlu, Vali Osman Varol ile makamında görüştü.

Daha sonra Ağrı Belediyesine geçen Karaismailoğlu, kentteki çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan bilgi aldı.

AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Karaismailoğlu, burada İl Başkanı Halil Özyolcu ile görüşmesinin ardından toplantı salonunda partililerle bir araya geldi.

Yapımı süren Hamur- Tutak- Patnos karayolunda incelemelerde bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, il protokolü ile beraber, Doğu Anadolu'yu, Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan kuzey-güney aksının önemli parçası olan ve yapımı devam eden Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos yolunda incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu ve beraberindeki heyet, yapımı süren Hamur- Tutak- Patnos Karayolunda incelemelerde bulundu.

Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Karayolu projesi kapsamında, Tutak’ta proje kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, AK Parti heyeti, Vali Dr. Osman Varol ve beraberindeki heyet, şantiyede yetkililerle çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Çalışma toplantısının ardından Bakan Karaismailoğlu, Ağrı İlinde hayata geçirilen projeler ile halihazırda yürütülen alt ve üst yapı çalışmaları hakkında basın açıklamasında bulundu. 

Tutak’ta 335 metre uzunluğunda, 42 metre yüksekliğindeki viyadüğün yapımı sürerken proje kapsamında 17,3 kilometre uzunluğundaki asfalt (BSK) çalışmaları menfez, taş duvar ve toprak işleri devam etmektedir. Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Karayolu projesinin tamamlanması ile Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayacak yeni, kısa ve güvenli karayolu vatandaşların hizmetine sunulacaktır.


Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamasında “Ülkemiz genelindeki ulaşım, iletişim ve haberleşme yatırımlarımız yoğun şekilde devam ederken Ağrı ilimiz de bu yatırımlardan hak ettiği payı alıyor. Hükümetlerimiz döneminde Ağrı'nın ulaşımı ve iletişimi için 5 milyar liraya yakın yatırım yaptık." AK Parti'nin siyasetinde hizmet bulunduğunu ve hiçbir zaman bölgeye göre, insana göre yatırım yapmadıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, kendileri için Batı ne ise Doğu'nun da o olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, Ağrı'daki kara yolu yatırımlarının artarak devam ettiğini, il genelinde devam eden 9 kara yolu yatırımının proje bedelinin 1 milyar 700 milyon lirayı aştığını belirtti. Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, varsın vadiler olabildiğine derin olsun. Bizler dağları tünellerle, derin vadileri viyadüklerle aşacak yollar yapıp size ulaşıyoruz elhamdülillah. Biz yolları da akarsuya benzetiyoruz. Yollarımız geçtikleri, vardıkları yerlerdeki üretime, istihdama, tarıma, ticarete ve hatta eğitim ve kültür hayatına önemli katkılar sağlıyor. Lojistik bir süper güç olmak, dünyayı Türkiye'ye bağlamak, eksiksiz bir ulaşım ve haberleşme altyapısı kurmak için gece gündüz alın teri döküyoruz. Biz bunları hizmet aşkıyla yanan AK kadrolarla, yani sizlerle beraber, omuz omuza yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bizi durdurmak isteyenlere inat beraber yürüyeceğiz bu yolda. Milletimizin yıllarca beklediği adeta yılan hikâyesine dönmüş hizmetleri bir bir hayata geçirdik. Bazılarının hayal bile edemeyeceği dev projeleri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunduk. Bu gurur hepimizin."

Bakan Adil Karaismailoğlu, Eski Van Caddesi'nde esnaf ziyaretinin ardından hava yoluyla Ağrı’dan ayrıldı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum