AK Parti yeni dönemin stratejisini oluşturuyor! | Abdulkadir Selvi yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Ekim’de AK Parti’nin seçim stratejisinin ilk adımı olan Seçim Vizyon Belgesi’ni açıklayacak. Seçim beyannamesi ise kampanya sürecinde...

AK Parti yeni dönemin stratejisini oluşturuyor! | Abdulkadir Selvi yazdı
Editör: Söyler Haber
13 Ekim 2022 - 11:52 - Güncelleme: 13 Ekim 2022 - 11:58



AK Parti yeni dönemin stratejisini oluşturuyor!
Abdulkadir Selvi yazdı

Kampanyayı üstlenen Ertan Aydın başkanlığında ekip, seçim stratejisi üzerinde yoğun bir çalışma yürütüyor. Ertan Aydın ve ekibi çarşamba günü AK Parti Strateji Ekibi’ne bir sunum yaptı. Numan Kurtulmuş’un başkanlığındaki strateji ekibinde geçmiş seçim kampanyalarında görev üstlenmiş isimler yer alıyor.
Anladığım, etap etap gidiliyor. İlk aşamada kullanılacak olan görseller değerlendirilmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı konuşma üzerindeki çalışmalar da başlamış. Erdoğan’ın manifesto niteliğinde bir konuşma yapması bekleniyor.
Erdoğan’ın hem 20 yıllık AK Parti iktidarında yapılanları hatırlatıp hem de gelecek döneme ilişkin bir perspektif sunacağı söyleniyor, bekleniyor. Erdoğan, “Yeni yüzyıl, Türkiye yüzyılı olacak” demişti. Erdoğan’ın ne diyeceği önemli.
MUHALEFET DEĞERLENDİREMEDİ
Çünkü halk artık muhalefetin ne dediğine değil Erdoğan’ın ne yapacağına ilgi gösteriyor. Oysa bundan 3 ay önceye kadar millet muhalefete bir alan açmıştı. Ekonomik sıkıntıların da etkisiyle muhalefetin oyları yükselişe geçmişti. Ancak muhalefet bu fırsatı değerlendiremedi. “Erdoğan gitsin” demenin ötesine geçemedi. “Biz gelirsek Türkiye’yi daha iyi yönetiriz” izlenimini veremedi. Birbirleriyle olan kavgaları milleti ürküttü.n Bakan Dönmez'den heyecanlandıran 'Karadeniz gazı' paylaşımı: Kara göründü, tünelin ucundaki ışık belirdi CHP-İYİ PARTİ KAVGASI 
CHP ile İYİ Parti arasındaki HDP kavgası muhalefete olan yönelişi bıçak gibi kesti. Travmatik bir etki yaptı. Muhalefete olan güveni sarstı.
Millet, “Bunlar daha seçimi kazanmadan kavga etmeye başladı. Seçimi kazansalar kavga etmekten ülkeye yönetmeye vakitleri kalmaz” diye düşündü.
MAĞDUR ODAKLI STRATEJİ
Aynı dönemde Erdoğan tehlikenin farkına vardı. AK Parti’nin stratejisinde köklü bir değişikliğe gitti.nMega projeleri değil, ekonomik sıkıntı altında ezilen halkı esas aldı. Mağdur odaklı bir strateji izledi. Asgari ücreti iki kez artırması, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam, tarımda taban fiyat artışı ve hatta öğrencilere iki kez bilet imkânı hep bu tercihin sonucu oldu. İnsan odaklı siyasetini mağdur odaklı icraata dönüştürdü. Sadece konut kampanyası, AK Parti’ye 2 puanlık bir sıçrama getirdi. Bir yanda kavga eden muhalefet, diğer yanda çare üreten Erdoğan...
Millet “Çözerse reis çözer” dedi, yeniden Erdoğan’a döndü. Liderlik bu işte.
25 Ekim’deki tutulma Türkiye’den de gözlemlenecek
STRATEJİNİN İPUÇLARI
Ama bu yetmez.
AK Parti’nin yakaladığı bu ivmeyi yukarıya taşıması gerekiyor.İlk adım 28 Ekim’de atılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı Seçim Vizyon Belgesi’ni doğrusu ben de merak ediyorum. Çünkü seçim beyannamesi de onun üzerine kurulacak. Erdoğan’ın özgürlükler, kucaklaşma, gelecek vizyonu ve helalleşme odaklı bir belge açıklaması bekleniyor. Erdoğan’ın Kürt sorunu ve Alevi meselesinde kullanacağı dil önemli olacak. Cumartesi günü Diyarbakır’da bunun ilk ipucunu verecek
Yeni yıla ise asgari ücret artışı, memur ve emekli zammıyla gireceğiz. Ondan sonra seçim kampanyası süreci başlayacak. Muhalefet kutuplaştırıcı, Erdoğan kucaklayıcı bir dil kullanacak.
Muhalefet cumhurbaşkanlığı adaylığı, milletvekili pazarlığı ile uğraşırken Erdoğan, milletin cebini esas alacak."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum