AİÇÜ'den İsrail'e Destek Veren Markaların Ürünlerine Boykot

AİÇÜ'den İsrail'e Destek Veren Markaların Ürünlerine Boykot
Editör: Söyler Haber
13 Kasım 2023 - 00:14 - Güncelleme: 13 Kasım 2023 - 00:17


AİÇÜ’den İsrail’e Destek Veren Markaların Ürünlerine Boykot

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), Gazze’de çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden binlerce insanı şehit eden İsrail menşeli veya İsrail’e destek veren markaların ürünlerinin üniversite yemekhanesi, konukevi ve kantinlerinde satışının yapılmaması kararı alındı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik işgal ve katliamları 21. Yüzyılın soykırımına dönüşmenin eşiğine ulaşırken, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden yapılan açıklamada bu insanlık dışı durum kınanarak, ateşkesin bir an önce sağlanmasının hayati önemi vurgulandı. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana insanlığa yakışmayan, sivil vatandaşları, eğitim kurumlarını, hastaneleri, yardım kuruluşlarını hedef alan saldırıları gerçekleştiren İsrail’e yönelik tepkisini ilk günden itibaren ortaya koyan AİÇÜ’de alınan kararla İsrail menşeli ya da İsrail’e destek veren markaların ürünlerinin satışı Üniversite bünyesindeki yemekhane, konukevi ve tüm kantinlerde yasaklandı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, 7 Ekim 2023’ten itibaren Gazze’de Filistinliler’e karşı adeta soykırım niteliğinde saldırılarda bulunan İsrail’in sergilediği insanlık suçuna karşı Üniversite olarak ilk günden itibaren tepki gösterdiklerini söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, “19-21 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumu’nda, İsrail’in saldırılarını kınadığımızı belirtmiş, katılımcı bilim insanlarından İsrail’in bu katliamına karşı tepki vermelerini beklediğimizi ifade etmiştik. Sempozyumun açılışında dile getirdiğimiz bu talep yurt içi ve yurt dışından katılan insaflı ve vicdanlı saygıdeğer bilim insanlarından karşılık gördü ve bilim insanlarının, insanlıktan yana tavır alması büyük bir yankı uyandırdı. İslami İlimler Fakültemiz tarafından düzenlenen ‘Mescid-i Aksa ve Kudüs Davamız’ konulu panel ve Filistin’e destek kermesi ile Filistinli kardeşlerimize olan destek ortaya konuldu. Şimdi de aldığımız karar doğrultusunda Üniversitemiz’deki sosyal tesislerde İsrail menşeli veya İsrail’e destek veren markaların ürünlerinin satışı boykot edilerek durdurulmuştur. İsrail’in bir asra yakın süreden beri Filistin’de yaşattığı, içerisinde bulunduğumuz zaman diliminde Gazze’de adeta bir soykırıma dönüştürdüğü bu zulme sessiz kalmamak için alınan kararı kararlılıkla uygulayacağımızı, mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum